Bărbații care plătesc taxe sunt mai atractivi

taxeNu știu de ce am trăit cu impresia că ieri, 25 martie, a fost ultima zi pentru plata taxelor la fisc. Astăzi, 26 martie, la Direcția de Taxe și impozite Sector 5, s-a prăbușit tavanul peste contribuabilii îmbulziți la cozi. Două persoane au fost rănite, una dintre ele fiind transportată la Spitalul Universitar de Urgență.

De apreciat faptul că ANAF-ul a investit aproximativ 2 milioane de euro pentru noua siglă, campania de branding fiind singura rotiță ruginită din mecanismul fiscal.

La fel de apreciate sunt și declarațiile doamnei ministru de finanțe, care a învățat la Harvard că e bine să ne plătim taxele la stat și ne-a încurajat prin relatarea unei povești emoționante despre usturoiul vândut de o bătrânică?!?
Nu s-a oprit aici și ne-a anunțat exaltată că e bine să consumăm cât mai multă pâine.

Ce facem totuși dacă, în ciuda gratitudinii sincere față de fisc și doamna Harvard, nu vrem să murim cu creierul strivit de tavan?
Păi vă spun ce am făcut eu. Am căutat și găsit online formularele necesare (sunt vreo 3-4 pentru toată lumea și le găsiți imediat pe net). Le-am completat acasă și le-am trimis prin poștă la ANAF. În total a durat aproximativ 20 de minute. După care am trimis-o pe mama să plătească taxele calculate de ANAF.

“Operațiunea mama” nu este necesară, taxele pot fi plătite și prin virament bancar în cele 3 conturi (impozit, sănătate, pensie). Singurul dezavantaj al plății de la distanță este că ratați șansa de a părea teribil de sexy în fața șugubețelor Afrodite de la ghișeu.

PS: Mama a fost să plătească la începutul lui martie, nu în ultima zi. Surpriză: Nu a stat deloc la coadă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

    • Trebuie sa bagi in mister goagal declaratia 200, declaratia 220, declaratia 600, etc.. si la prima adresa gasita, downloadezi formularul. E la fel cum as pune link spre google sau spre yahoo mail :p

Leave a Comment.