Fiscul, dragoste la prima vedere

funny-toilet-paper-17-W630Săptămâna trecută am fost în superba metropolă a râmnicului vâlcean pentru o întâlnire amoroasă cu fiscul. Acum mă simt murdar şi folosit, dragostea dintre noi s-a consumat într-o singură direcţie şi într-un mod pervers.

Stai la cozi, semnează fiţuici, completează tabele, stai din nou la cozi să predai carneţele şi dosare pentru înregistrare. Dar, ce să vezi, dosarul nu e bun pentru că nu are şnur. Du-te şi pune-i şnur şi stai din nou la coadă. Te mai ia la şuturi şi specialista în social skills de la ghişeu. “Păi cum domne fără şnur?! Păi se poate aşa ceva? Tu vrei să îmi pierzi timpul aiurea? Pleacă domne şi pune-i şnur, mai stau şi alţii la coadă şi eu într-o oră închid”

În fine, am ispăşit şi pedeapsa asta, am scăpat viu din toate încercările harap-albiene şi am învins. Da, am învins şi am reuşit să plătesc taxe la stat. M-am simţit aşa de bine ştiind că din banii mei statul va creşte durduliu, sănătos şi prosper.

Numai că, la scurt timp după ce i-am întors spatele iubitei A.N.A.F., am aflat ce a făcut cu banii mei. Şi-a tras o siglă în valoare de 2 MILIOANE USD. Adică juma’ de milion pentru fiecare literă. Probabil s-a simţit neglijată, nesigură pe frumuseţea proprie şi pentru a-şi alina durerea şi-a făcut schimbare de look: Una dintre cele mai scumpe sigle din istoria lumii!

Scopul mărturisit de iubita mea, fiscul, a fost: “Cresterea gradului de conformare voluntara a contribuabililor prin consolidarea civismului fiscal” Adică prin noul look vrea să atragă dragostea şi banii cetăţenilor contribuabili. Exact asta era problema la A.N.A.F., sigla. În rest, totul merge excepţional. Şi la banii lor (moşteniţi probabil de la mămicuţele lor) mai contează 2 milioane? Pentru o siglă pe care scrie “A.N.A.F” merită plătit oricât. Cu dragoste şi bucurie vom sta ore în şir la cozi, dacă putem admira o siglă sexy între timp.

Şi cu ocazia asta mai am de făcut o mărturisire: Doamnă Udrea, cu părere de rău vă anunţ că frunza dumneavoastră pare acum foarte ieftină. Doar de atât aţi fost în stare? Vă ştiam doamnă cu pretenţii…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.