Cel fără păcate să arunce primul piatra

Cu câteva zile în urmă, ANAF-ul a fost întâmpinat cu pietre și huiuieli pe litoral iar online-ul a intrat, foarte rar fenomen, într-un consens general, preluând și ducând pe aripile vântului aceeași idee – păi bine, nesimțiților, vreți o țară ca afară și când vin cei care aplică legea voi dați cu pietre? Să vă fie rușine!

Uite că eu nu cred nicio clipă că cei care vor o țară ca afară au dat cu piatra în mașini. Ba sunt convins că a fost vorba de antreprenorii jegoși și tupeiști care au împânzit litoralul românesc de ani de zile, sub toleranța blândă a poliției și autorităților locale.

De teapa celor care pun șezlong pe plaja publică și apoi delimitează locul cu panglică de parcă-i grajdiul bunicii, de teapa celor care vând la supra-preț cacaturi mincinoase și nu plătesc nicio taxă legală, de teapa celor care au zeci de construcții fără nicio autorizație și așa mai departe că aș umple internetul dacă aș continua cu exemplele.

Am atras atenția aici ce se întâmplă când lași micile probleme să crească – așa cum bătăile și șicanările periculoase în trafic au început să fie obișnuință din cauză că poliția rutieră nu-și face treaba, așa cum braconierii sparg capuri și iau la bătaie pescarii care vor să dea cu undița pe apă publică, așa și nenorociții ăștia au impresia că, după atâta vreme când singura grijă a celor ce trebuiau să-i rărească era să-și umple buzunarele, litoralul e a lor și ăștia de la ANAF îi deranjează pe moșie…

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.