Big Brother

this“Mana cerească” nine eleven a fost bumul, declicul, motivul perfid de care Statele Unite au profitat pentru a trece la un nivel superior de agresivitate. Politică, informaţională, militară, sub toate formele şi în toate modurile. Acţiunile ulterioare de intruziune în bucătăria internă a altor state au fost justificate sec: “Nine eleven!”

Aaaa, deci nine eleven. De ce nu aţi zis aşa? Pai dacă e nine eleven, liber! Instauraţi democraţia! Până astăzi. Da, astăzi s-a cam închis uşa în casa Big Brother.

“Cu 280 de voturi pentru şi 250 împotrivă, europarlamentarii au cerut, în timpul ultimei sesiuni plenare de la Strasbourg, suspendarea acordului dintre UE şi SUA privind prelucrarea şi transferul datelor de mesagerie financiară din UE către SUA în Programul de Urmărire a Finanţărilor în Scopuri Teroriste cunoscut sub numele de TFTP (Terrorist Finance Tracking Programme) şi elaborat în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001”

Marea greşeală a fost spionarea lui Merkel. Adică înţelegem să măcelărim nişte civili la grămadă cu “teroriştii” prin Irak şi prin Siria, dar totul până la doamna Angela! Cum, de fapt pe voi vă doare la bască de teroriştii europeni şi în spatele cortinei se află spionajul economic? Evident că da. Doi, trei terorişti, douăzeci, treizeci de morţi, victime ale terorismului, sau poate câteva sute… toate sunt numere şi cantităţi neglijabile când vorbim despre interesul naţional. Mult mai important este spionajul economic. Mai ales, spionarea Germaniei, în prezent motorul economiei europene.

Singura curiozitate pe care o mai am este poziţia României. Capră nemţească, sau capră americană?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Asta nu este tot. Nemtii vor sa-l aduca pe Snowden la Berlin in calitate de martor al acuzarii, in procesul pe care Germania vrea sa-l intenteze Statelor Unite.
  Hans Christian Ströbele – ministrul verzilor – a fost deja la Moscova si s-a intilnit cu Snowden, ca sa afle daca ar fi dispus sa depuna marturie…

  Pozitia Romaniei? Traditional vom fi cu cei pe care-i consideram mai puternici. Sau altfel zis, cu cei care ne mint mai frumos.

  Reply
  • Asta nu e cautat de americani pentru inalta tradare sau ceva de genul? Tradator de neam si de patrie, inamic public and so? Nu cred ca risca sa puna talpasita in afara Rusiei..
   Americanii oricum nu ii vor recunoaste legitimitatea marturiei in cazul unui proces.

  • Pai de la marturiile lui Snowden a inceput scandalul cu ascultarile ilegale ale NSA, mai intai cele din state, impotriva proprilor cetateni, dupa care s-au extins la spionaj economic, culminand cu cel politic – cazul Merkel.
   Snowden joaca deci un rol foarte important intr-un astfel de proces. Si nu au cum sa nu-l recunoasca de martor. Mai ales ca americanii au si recunoscut in mare parte, prin faptul ca nu au infirmat, acuzatiile de spionaj.
   Americanii nu sustin ca nu ar fi adevarat ce zice Snowden, ci mai degraba spun ca nu ar fi avut voie sa dea din casa, facandu-l un tradator national.
   Mai nou chiar il acuza pe Snowden ca ii ajuta pe teroristii Al Khaida…

   S-a declansat un razboi diplomatic EU vs USA, de toata frumusetea…

 2. Toti se caca pe ei ca “vaaaai, ‘murica spioneaza alte state” cand e bine stiut ca fiecare spioneaza pe fiecare. Americanii au fost prosti ca au intins coarda pana s-a rupt iar acum o sa suporte consecintele.

  Daca Snowden paraseste Rusia cu siguranta o sa paraseasca si viata :)) Parerea mea e ca nici rusii nu il trateaza regeste, este doar un asset foarte important pentru ei si vor doar sa scoata toate informatiile de la el, apoi….

  Reply

Leave a Comment.