Una scurtă despre Mircea Badea

mircea badeaÎl urmăresc pe Mircea Badea de mult timp (10 ani probabil). De cele mai multe ori nu sunt de acord cu el. Nici el nu mă găseşte simpatic: “ăla cu neg pe faţă, cartof în loc de nas şi cu probleme la căpuţ”.
Îmi permit aroganţa, ca după 10 ani de studiu, să îi fac o caracterizare succintă:

Mircea Badea are o inteligenţă peste medie. Mult peste medie. De aici glumiţele, spontaneitatea, capacitatea de a improviza, chiar o oareşce carismă.

Dar Mircea Badea are maturitatea emoţională a unui preşcolar. De aici orgoliul nemărginit, încrederea nejustificată în propriile calităţi, incapacitatea de a accepta alte puncte de vedere, aroganţa, agresivitatea în gândire, virulenţa în limbaj, încăpăţânarea de a merge pe un drum greşit până la capăt.
Preocuparea obsesivă de a face albie de porci orice element din afara ariei sale de simpatie. Jubilările morbide declanşate de ghinionul celor care gândesc diferit.

În concluzie, Mircea Badea poate fi considerat un geniu. Dar nu neînţeles, ci ratat.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

  1. Fara sa fiu un fan al lui MB, fac si eu o caracterizare a articolului, in fond citesc diverse chestii de mai bine de zece ani deci pot si eu sa-mi permit arogante. Articolul e scris in romana, deci autorul cunoaste limba. Chiar decent. DAR autorul este complexat. Complexat ca, desi e de dreapta precis si e chiar mai bun decat cei din jur (care nu-s de dreapta, bineinteles) , nu are succesul lui MB care presteaza doar la postul ala al infamului Voiculescu. De unde si ranchiuna, de unde si subiectul articolului. Oricum, in lipsa de noi arestari televizate…

    Reply
  2. E asa criza mare de subiecte incat trebuie sa discutam despre toti rahatii Romaniei??? m.b. e un rahat ca oricare altul, ce mai conteaza daca este provenit dintr-o iahnie de fasole cu costita sau dintr-o salata de fructe de mare???

    Reply
  3. pai, la modul cum se agita si se consuma p'acolo are un mare risc sa faca atac cerebral, cerebelos etc. etc. din acela, ma rog, si e pacat, ca e tatic si are o familie, in primul rand… iar o chestie cu atacul respectiv te scoate direct pe dreapta… si te transforma intr-un mare neputincios, in fine. iar faza cu presa e aiurea, dar fiecare are succesul, stilul si dreptatea lui… cu toata dragostea, vorba lui 🙂

    Reply

Leave a Comment.