Cercopitecii zemoşi

antena3Există în spaţiul public românesc un fel de cercopiteci zemoşi. Adică vieţuitoare cu suflet pitic, care se lăbesc în cerc. Şi de la atâta onanism cronic, li s-a lichefiat creierul, curgându-le din urechi ca o zeamă îngălată: cercopitecii zemoşi

Şi vieţuitoarele astea, zemoşii, atunci când se organizează în cercurile standard, încep să prindă curaj. Luate separat, se sperie de propria flatulare. Împreună însă, fâţele se imaginează rechini. Atunci încep să presteze fără inhibiţie în scopul pentru care au fost adunate de pe străzi, hrănite şi adăpate.

Biscuiţii aşezaţi în mijlocul cercului întru ţintire sunt “Regimul Băsescu a fost un regim totalitar stalinist” “Justiţia şi instituţiile statului sunt profund corupte” “Dan Voiculescu este nevinovat. O victimă a regimului băsist. Un erou”
Acum că am dezvăluit de la ce firme provin biscuiţii, presupun că nici identitatea zemoşilor nu mai e un mare mister.

Ceea ce prestează cercopitecii zemoşi în fiecare seară nu este doar scârbos, ci şi nociv pentru toţi cei adunaţi în jurul cercului. Să compari politica băsistă cu un regim totalitar mi se pare nesimţirea supremă. O lipsă de respect stridentă faţă de toţi cei care au simţit şi încă mai simt pe pielea lor adevăratul sens al totalitarismului.

În urmă cu doar câteva ore, adversarul politic al lui Vladimir Putin a fost împuşcat mortal în centrul Moscovei. Boris Nemţov urma să organizeze un nou protest împotriva războiului din Ucraina şi împotriva politicii expansioniste susţinute de Putin. Doar că a fost executat în apropierea Kremlinului. În public, zonă centrală, să vadă toată lumea. Şi să înţeleagă toată lumea ce înseamnă de fapt opoziţia.

Aştept curajoşii cercopiteci să cumpere biscuiţi şi de la alte firme. Poate unii ruseşti.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Da-i naibii pe astia de la A3, ma oripileaza Putin care spune ca asasinarea lui Nemtov este o provocare pentru el si politica sa.
    Gen, au complotat serviciile vestice si l-au omorat pe dusmanul meu, ca sa ma puna pe mine intro lumina naspa.
    Incredibil cat tupeu are si ce jocuri obscure de-a informatia si contrainformatia ruleaza in zilele astea in politica internationala.

    Reply

Leave a Comment.