Voiculeștii fleșcăiți mintal

Mihai Șora, ajuns la vârsta de 101 ani, probabil credea că le-a văzut pe toate. Școlit în perioada interbelică, în România, mutat în Paris, grație unei burse primite din partea francezilor, întors acasă în 1948. Încă viu, vioi, rațional, Mihai Sora iese în stradă să protesteze! La vârsta de 101 ani, a văzut destule pentru a înțelege momentul critic, furunculul care apare pe fruntea istoriei o dată la câteva decenii.
Șora urlă “Jos mafia PSD!” și rezistă.De ce merită să trăiești 101 ani? Istoria ta se confundă cu istoria României, ești chiar mai bătrân decât propria țară. Dar, indiferent de regim, mă îndoiesc că ai trăit asemenea combinație de prostie și ticăloșie.

Mihai Șora s-a întors acasă în anul 1948. Fiind nu doar un intelectual, ci un savant al vremii, și-a găsit de lucru la Ministerul de Externe. Muncă de birou. Când crești cu nasul în carte și coatele pe bancă, nu te ajută fizicul pentru alte meserii. În anul 1947, Ana Pauker este numită Ministru de Externe. Vedeți legătura și de ce este Mihai Șora “comunist fleșcăit”, “servantul Anei Pauker” și “stalinist”?! Un fel de Vișinescu.

Dar d-l profesor-doctor Voiculescu Dan, cel care vă întreține prostia și ticăloșia, cum o fi?

Recrutat de Securitate în anul 1970, nume de cod “Mircea”. Tot în anul 1970 (ce coincidență!), angajat la ICE Vitrocim, firmă de comerț exterior.
1973: acord înnoit cu Securitatea, 1975: membru PCR, 1982: angajat la Crescent Commercial, firmă de comerț exterior.

I-ati auzit vreodată pe slugoii ăștia cu mintea fleșcăită să-l scoată pe d-l profesor-doctor din tiparul perfecțiunii?
Nu neapărat să-l tragă de mânecă. Dar în josul paginii, la Nota bene, un strop de tuș curat: “Știți, cel care ne îndoapă cu rahat a fost olecuță comunist. El n-a crezut și a protestat ardent, în sinea sa. Dar, conform documentelor, a fost un picuț comunist. Și un piculeț securist.”

Cum să cuvânte asta sau să posteze pe facebook unul ca Badea? Când știi că ai fost un saltimbanc vulgar, fomist la radio, la Tele 7 și pe unde te-au mai înfipt pilele mămicuței, iar acum aruncă d-l profesor-doctor cu “cărămizi de bani”.
În afară de sluga lui Voiculescu, ce-ai putea să fii? În afară de prostirea altor fleșcăiți care îți înghit gogomăniile, ce mai știi să faci?

Semidocți aroganți cocoțați în vârful piramidei sociale au fost și înainte de ’90; Mihai Șora sigur i-a cunoscut și i-au provocat urticarii. Chiar dacă sunteți în aceeași căruță, n-ai cum să-l privești altfel pe un impostor, pe un ignar infatuat care se vrea egalul tău.

Așa se explică și de ce unii ca Badea, Cristache, Ciuvică nu au dialoguri televizate cu oameni curați. De scârbă. Scârba celor de pe urmă. Imaginați-vă blocați în lift cu ăștia trei!

Ce se va schimba după atacul mizerabil la adresa lui Mihai Șora? Nimic.
Mircea Badea & Co. vor avea în continuare bruma de audiență care îi face relevanți în ochii prostimii. Vor fi aceleași unelte de manipulare politică, d-l profesor-doctor și PSD vor continua să arunce cărămizi.

Indiferent de atrocitate, măciucarii ăștia vor fi apărați de superficialitatea pură, de spiritul ingenuu al societății românești. Eh, mai greșește omul, dar le zice bine. Io mă uit la Badea decât pentru glume… Ăhă-ăhă-hăhă!


(foto TNR)

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.