Antena3 şi teoria conspiraţiei

badea gadeaÎmi spune cineva seara trecută că în satul bunicilor, undeva prin judeţul Bacău, lumea îl huleşte pe Iohannis pentru că a vândut copii. Şi nu s-au trezit doi nebuni să-i bagatelizeze aura neamţului în timp ce zdrobeau prune. În satul respectiv, “informaţia” asta cu traficul de copii e un fel de “common knowledge”.

Zvonul cretinoid a ajuns şi pe la mine. Cred că înşişi stâlpii jurnalismului, Antena3 şi RTV, au pomenit de câteva ori subiectul. Dar nu poţi să iei în serios orice exalaţie sulfuroasă, fără nici urmă de dovadă. Am încredere că nici sătenii băcăuani nu l-au transformat pe neamţ în drac, dintr-un simplu zvon. Trebuie să fi existat un mecanism de manipulare mult mai minuţios.

Şi mi-am adus aminte ce s-a întâmplat în urmă cu mai multe luni, la Antena3. Toate gurile de tun maro (de la rugină) au anunţat aproape o săptămână în continuu că vor face o dezvăluire care va da peste cap societatea. O bombă! Mircea Badea avea grijă să crească zilnic suspansul. “Cazul cu Mircea Băsescu e mizilic pe lângă dezvăluirea asta” a spus de mai multe ori Badea. Şi ţin foarte bine minte.

Marea zi a bombei este foarte bine pregătită. Undeva în aer liber, pe un acoperiş, începe emisiunea, în prime time. Cu toţii aflăm stupefiaţi că un anume Cristian Burci a intermediat contra cost adopţii de copii. Informaţia are doar vreo 20 de ani vechime şi apare într-un reportaj făcut de americani. Burci este numit “baby broker”.

Da, urât din partea lui. Personaj dubios Burci ăsta. Dar asta a fost incredibila BOMBĂ mai tare decât Mircea Băsescu? Un reportaj făcut în urmă cu 20 de ani? Serios?!
Dar de ce, care a fost miza mascaradei? Un finanţator de la un post practic inexistent pe piaţa de ştiri şi manipulare a devenit brusc mai important decât fratele preşedintelui.

Tertipul a început să prindă contur în lunile următoare. Aceleaşi guri maro de tun (tot de la rugină) au insitat pe două mari teme:
Prima, gravitatea faptelor lui Burci. Tot Mircea Badea a repetat la Antena3: “Putem avea siguranţa că acei copii vânduţi de Burci au plecat la mai bine? Poate au fost vânduţi pentru organe!”
Şi a doua, alipirea lui Burci, prin orice mijloace, la grupul protejaţilor lui Băsescu. E “omul lui Băsescu”.

Urmează, la distanţă de câteva zile, poze cu Iohannis întâlnindu-se “pe ascuns” cu Băsescu. Se readuce în actualitate ideea conform căreia Iohannis este “băsist” sub acoperire.

Cu puţin timp înainte de alegeri, stâlpii Antena3 Şi RTV descoperă o nouă informaţie veche de vreo 20 de ani. Iohannis şi soţia sa s-au întâlnit cu o familie de pieteni din străinătate, care, ce să vezi, au înfiat copil sau copii din România.
Mai contează pentru mentalul colectiv faptul că nu există vreo dovadă care să demonstreze implicarea directă a lui Iohannis în adopţii?

În subconştientul multora, cele două personaje, Burci şi Iohannis, sunt confundate prin similitudinea contextuală. În ambele cazuri s-a întâmplat acum vreo 20 de ani, sau să fi fost 15? Nu mai contează. Tot cam atunci a fost. Amândoi sunt oameni dubioşi, din grupul lui Băsescu, capabili de orice. Şi avem dovezi, chiar şi americanii zic că aşa a fost. Uite filmul de la americani, l-am văzut cu toţii!

Nu mai contează că în reportajul american apare doar Burci. Manipularea a fost perfectă. Iar subiectul, traficul de copii (posibil pentru organe), are gravitatea şi emoţia necesară pentru a impresiona masele.
Totul e clar acum. Ne-ai vândut copiii, de aici ai avut bani să-ţi faci 6 case, nenorocitule!

Cazul satului din Bacău este real. Restul sunt doar speculaţii. Un scenariu plăsmuit de mintea mea bolnavă de teorii conspirative.

Vreau să cred că totul a fost o coincidenţă, nu un plan elaborat şi pus în practică timp de câteva luni. Ar fi prea mult. Prea scârbos. Antena3 este totuşi postul care adună în fiecare seară milioane de oameni. Lider absolut de audienţă, în unele seri. Nu îi cred capabili să coboare atât de mult ștacheta speciei umane.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

12 Comments

 1. am citit ceva franturi dintr-o emisiune televizata recenta si din cate imi amintesc ca scria acolo, la un moment dat Firea a zis ceva de genul – Iohannis sa raspunda la intrebarile despre trafic de copii, ca e de bun simt – si a mai continuat cum ea a fost atenta sa nu depaseasca limita bunul simt… eu nu am vazut emisiunea dar daca asa a fost, e clar ca nu e ceva intamplator ci una din multele mizerii lansate catre segmentul mai putin educat.

  Reply
 2. Antena 3 este un post de propaganda Pontista si anti-basista. Conteaza mai putin daca calomniile aduse la adresa lui Iohannis, au fost indelung planificate sau accidentale. S-a intamplat in mod repetat, si asta-i deja ilegal si penal ce se intampla.

  Din pacate, la PSD-A3, scopul scuza orice mijloace. Iar mijloacele au intrecut nu numai orice limita de suportabilitate, dar au devenit si penale, pentru ca sunt atacuri dure la persoana, menite sa-l discrediteze pe un candidat la presidentie. Avem de-aface cu calomnie si discriminare. In opinea mea ar trebui sa se autosesizeze institutile statului.

  Sa ne aducem aminte ce a putut debita propaganda PSDista prin guralivii de la A3:

  Iohannis nu este ortodox, nu e roman de-al nostru, sigur vrea sa inchida bisericile ortodoxe si sa ne vanda tara, nu are copii, nu-i plac copiii, este un pericol pentru copiii nostri, a facut trafic cu copii, este diabolic, nu este om intreg, Iohannis are probleme mintale, de aia vorbeste asa incet, nu-l duce capul…

  Nu, aici nu mai este vorba despre propaganda mizerabila facuta de niste jeguri umane, ci despre incalcari grave ale demnitatii umane si instigare la discriminare etnica si religioasa.

  In opinea mea ar trebui interzise prin lege asemenea campanii, cu sanctiunea discalificarii candidatului care recurge la astfel de mijloace pentru a-si crea un avantaj electoral.

  Reply
  • sunt interzise deja, numai ca stiu exact pana unde intind coarda – de exemplu nu o sa zica niciodata pe post ca Iohannis a facut trafic cu copii ci doar il pun in aceeasi ecuatie – sa raspunda la problema traficului de copii… nimic penal aici.

   Niste jeguri fara limita.

  • Vlad, daca raspandesti prin flyere si in direct la TV, informatii calomnioase si discriminatorii la adresa contracandidatului, nu e penal in Romania?

   Vorbim totusi de atacuri la demnitatea umana (Iohannis nu e om intreg, pentru ca nu are copii, ba mai mult ii si uraste, si pe deasupra mai e si dus cu capul, pentru ca vorbeste ciudat si lent, altfel decat cei normali) si de discriminare pe criterii etnice si religioase. Propaganda PSD a scos explicit in evidenta ca Iohannis nu e roman, ci german, lasand sa se inteleaga ca de aceea nu ar trebui sa conduca Romania, ca Iohannis nu este ortodox, ci apartine de o religie incerta, cel mai probabil o secta, care ameninta si pune la indoiala credinta ortodoxa a romanilor.

   In alte tari democratice, partidul care ar recurge la asemenea mijloace pentru a face campanie, discreditandu-l astfel pe un alt candidat la presidentie, ar fi cu siguranta interzis.

 3. Nu stiu ce sa zic, Hary, cand e vorba de clasa asta de spete conteaza foarte mult cum e pusa problema, nu doar ce se intelege.

  Iohannis e traficant de copii – castig in instanta
  De ce nu raspunde Iohannis la problema traficului de copii – zero in instanta
  Iohannis taie pensiile – castig in instanta
  Doar Ponta are grija de pensii – zero in instanta

  Ce spun eu este valabil pentru persoane fizice, vizibile si care pot fi date in judecata. Pentru o persoana/organizatie cu statut juridic justitia romana habar nu are cum sa trateze asa ceva si legea si jurisprudenta fiind exact zero (nu cred ca s-a schimbat ceva de 4 ani de cand nu ma mai intereseaza subiectul).

  In plus cata vreme organizatii politice comit fapte care ar putea fi incadrate la tradare/instigare la tradare si nu li se intampla nimic, nici intr-un caz nu o sa se apuce juristii romani sa caute vreo solutie de pedepsire a unui partid ca organizatie….

  Reply
  • Da, Hary, mizerie de cea mai crunta speta iar eu vad in jur, la segmentul mai batran si la cel mai putin educat cat de bine au prins gunoaiele astea, ba chiar consider ca e o greseala mare a masinariei electorale din spatele lui Iohannis ca nu a combatut cu absolut nimic atacurile astea acolo unde ele puteau sa prinda.

   Ce am zis ramane insa in picioare, flyer-ul apartine unei organizatii nu unei persoane fizice si justitia nu e echipata pentru asta. Daca se face o ancheta se va cauta tot un singur vinovat, ala de-a scris chestiile alea… ceea ce evident nu are nici un sens.

 4. Fara legătura cu subiectul, e amuzant ca Dani Corban e oltean moldovean, daca bunicii ceilalți sunt din Teleorman, e omul perfect.

  Acum trecând la subiect, evident ca e o manipulare, de cand a apărut treaba cu Burci se știa ca Iohannis e ținta principala, e evident pentru oamenii care gandesc un pic. Apoi, nu stiu ce nazist, probabil Goebbels, hary trebuie sa confirme ca ăștia-s de-ai lui, zicea ca o minciuna repetata de suficiente ori devine adevăr. Asta fac de ani de zile A3 si RTV, manipuland grosolan in fiecare zi, iar manipularea asta prinde excelent la pensionari (cum ar fi bunica mea de la tara din Bucovina) sau la bugetari (cum ar fi câțiva dintre foștii mei profesori cu care mai discut la un vin si o sauna, oameni care totuși au ceva in cap, dar nu pot ierta micșorarea salariilor). Sunt momente in care imi jignesc inteligenta, dar se pare ca pentru mulți sunt eficiente, reușind sa implanteze in conștiința colectivă niste zvonuri abjecte.

  Reply
  • Bunicii din Moldova nu sunt ai mei. “imi spune cineva seara trecută că în satul bunicilor..” E vorba de bunicii cinevaului 🙂
   La bunica din Olanu (jud Valcea) inca nu am verificat.

Leave a Comment.