Nu vreau bani şi nici femei

De câteva săptămâni, mă spamează în fiecare dimineaţă şocâţii ăştia ghicitori în stele:

horoscop2
horscop

Iniţial i-am băgat în seamă, pe urmă i-am băgat în spam, unde nu i-am mai băgat. Dar nimic, continuă să îmi vâre dragoste pe gât. Şi bani, să nu uităm de bani.

N-aş avea nimic cu ei, dar sunt nişte agramaţi. “horoscopzidezi” nu este un cuvânt. Varianta corectă este “horoscopizdezi”. Verbul se conjugă astfel:
Eu horoscopizdez, tu horoscopizdezi, el/ea horoscopizdează, noi horoscopizdăm, etc.

Mi-au adus aminte de vremurile ziarului Vocea din Castel. Încă mai am la capul patului un morman de vreo 10 numere. Nu mai au mirosul proaspăt de tuş, dar mă mulţumesc cu mirosul dulceag de hoit. Ahh, cadavru de presă scrisă. Mmm…

Da, mi-am adus aminte pentru că într-unul din numere am horoscopizdat şi eu pe vreo 4 pagini A3. Nu o să vă plictisesc cu toate zodiile, am fost gentleman şi am ales zodia domnişoarelor.

“Fecioara: Evenimentele şi energiile lunii iulie sunt guvernate de planeta Saturn. Trecerea lui Saturn în Scorpion va aduce o evoluţie spirituală şi intelectuală privilegiatelor Fecioare. Într-un limbaj colocvial pe care îl dezavuez, va mirosi a creier încins. Şi nu din cauza temperaturilor caniculare prognozate pentru ţara noastră.

Tot Saturn este responsabil, gigantul gazos având un miez fierbinte, cu o temperatură de aproximativ 11.500°C. Din acest motiv, gigantul radiază de 2,5 ori mai multă energie decât primeşte de la Soare. Căldura creată de a şasea planetă de la Soare este explicabilă prin efectul a două fenomene: Compresia gravitaţională şi ploaia de heliu din interiorul planetei.

Aşadar, Fecioarelor, în vara asta vă ardeţi pielea fină de pe degetele frecate pe miile de pagini răsfoite în biblioteci şi librării. Nu izbucniţi în plâns, este o veste bună! Vă aşteaptă o perioadă potrivită pentru a citi filosofie, pentru maturizare în gândire şi pentru a prinde gustul disciplinelor complicate.

Este un moment prielnic pentru Fecioarele de sex feminin, care pot ataca subiecte de profunzime, al căror studiu cere timp şi răbdare (ex: gastronomia). Şi dacă evoluţia intelectuală nu reprezintă un motiv suficient, gândiţi-vă cât de interesante veţi arăta în metrouri, tramvaie şi cafenele, citind o carte. Din start veţi emite alte pretenţii: Nu sunt doar Fecioară, sunt şi foarte cultă. Drept dovadă, ştiu să citesc!”

Cum? Ne-am distrat, PLUS am învăţat ceva nou?!
Nu voi înţelege cum ziarul ăla n-a avut succes.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. mie-mi placea.probabil daca-ar fi fost distribuit prin facultati…(unele au asa-zise cercuri literare, filozofice etc.,formate preponderent din cei care contribuie la revista(ele) universitatii respective.eventual puteati face un joint cu ei.

    Reply

Leave a Comment.