Iohannis, un Ponta low-cost?

Klaus1Klaus Iohannis ne-a anunţat oficial de visul unei nopţi de toamnă. O noapte a numerologiei mistice, la finalul căreia se va cocoţa preşedinte pe un morman de voturi.

Ce m-a surprins în primul rând la spectacolul organizat în Piaţa Victoriei? Faptul că nu a fost gândit cu scopul de a îl promova pe candidatul Iohannis. Nu. Sloganurile inscripţionate pe cartoane erau atacuri la adresa lui Ponta. „Iohannis face, Ponta se preface”, „Micul Titulescu = Noul Ceauşescu”, „Iohannis dovedeşte, Ponta păcăleşte”, “Dacă furi la doctorat, siguri furi şi de la stat!”

În al doilea rând, m-a surpins faptul că există o echipă de creaţie, condusă de Felix Tătaru, care a născocit inepţiile adresate probabil electoratului preşcolar. Dacă furi la doctorat, siguri furi şi de la stat. La fel de adevărat ca “Dacă ai copiat în şcoală, sigur vei fi un infractor toată viaţa”

În rest, acelaşi stil de festivitate ca şi în cazul lui VV Ponta, doar că ai neamţului au ales cursa low-cost spre Cotroceni. Şpagă electorală în valoare de 30 de lei, surprinsă şi expusă de cei de la Gândul, aproximativ 30 de mii de cetăţeni aduşi cu autocarele de prin toată ţara şi un Aurelian Temişan adus probabil pentru depresia absolută a triştilor prezenţi.

Ce impresie mi-a lăsat tot caraghioslâcul? Iohannis va ajunge în turul al doilea cu Ponta, unde va pierde. Nu din cauza lui, ci a celor care i-au “gândit” strategia de promovare.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

 1. Nu inteleg rationamentul tau.
  Zici ca Iohannis va ajunge in turul 2 dar Ponta va castiga in final?
  Pentru ca lansarea campaniei a fost prea asemanatoare cu cea a lui Ponta, dar nu a fost la aceeasi “inaltime”? :))

  Parerea mea este ca Blaga stie sa faca campanie. Nu ai cum sa-l pui pe Iohannis in fata, pentru ca nu e genul de politician orator, extrovertit si mobilizator ca si Ponta, Basescu sau Antonescu.
  Daca esti partid mare trebuie sa arati forta, trebuie sa fii in stare sa “mobilizezi” masele. Metodele de mobilizare nu pot fi insa foarte diferite de cele ale PSDului, pentru ca simpatizantii mobilazabili, nu sunt pe gratis.

  Ceea ce m-a surprins pe mine este ca in Romania, in acest moment exista enorm de multi oameni simpli, de la tara, fara educatie, care nu-l mai suporta pe Ponta si merg pe mana lui Iohannis. Doar pentru faptul ca este neamt.
  Inclusiv manelistii militeaza pentru Iohannis, vuie internetul de manele pro Iohannis si astia nu-s putini si foarte mobilizabili…:))

  Parerea mea este ca pana la turul 2 focusul va fi pe o mobilizare a bazei, pe modelul PSD, dupa care in turul 2, va intra Iohannis in joc.
  In duelul direct Iohannis il va bate pe Ponta, pentru ca aduna toata dreapta in jurul sau, plus ungurii, care din nou vor decide alegerile prezidentiale.

  Reply
  • Hary, unde ai vazut tu “enorm de multi oameni simpli, de la tara, fara educatie” care merg pe mana lui Iohannis? Eu traiam cu impresia ca respectivii nici nu stiu sa ii pronunte numele. De scris nici nu se pune problema 🙂

  • Pe la sate, in judet, auzind oameni care nu au servici, nu au internet, care stau prin birturi si vorbesc politica.
   Nu am fost eu personal, din pacate, insa am trimis niste colegi de servici, sa umble prin birturile de pe la sate, ca sa simta pulsul…
   Chiar daca in zona de vest sunt destul de multe sate cu background nemtesc si poate asa se explica afinitatea pentru neamt, am dedus ca omul simplu, de la sat, e cam acelasi in toata tara…:))

   Poate ca gresesc, insa in Banat si Transilvania e foarte probabil sa fie asemanator. Si nu m-as mira ca in Maramures, Bucovina, Moldova sa fie la fel. Mai ales dupa vizita lui Iohannis in Vaslui…

   Sincer, nici eu nu ma asteptam la asa ceva. Este incredibil ce impact de credibilitate are Iohannis, doar pentru faptul ca e neamt.
   Si btw. Klaus Iohannis chiar nu e greu de pronuntat pentru un roman…:))

Leave a Comment.