Ultimele pronosticuri electorale

ponta iohanisCezar Preda (PDL): Cred că va câştiga Klaus Iohannis la o diferenţă de 100.000 de voturi. Va fi ca la alegerile trecute, când seara era un candidat şi dimineaţa altul.

Vasile Blaga (PDL): Sunt optimist, vom câştiga, nu am făcut niciodată pronosticuri, dar mă bazez pe mobilizarea extraordinară a oamenilor.

Cristian Preda (europarlamentar): 52 la 48 pentru Iohannis, cred că se va trezi lumea şi vor veni în turul doi şi cei care nu au venit în primul tur.

Vasile Nistor (PC): 55 la 45 pentru Ponta, structurile PSD sunt foarte bine organizate.

Mate Andras (UDMR): Eu cred că votul va fi destul de strâns, cu patru-cinci procente în plus va câştiga Victor Ponta.

Florin Geantă (PMP): Doi candidaţi slabi, probabil va fi la limită 51% cu 49% pentru Iohannis.

Florin Iordache (PSD): Va fi 54% cu 46% pentru Victor Ponta, pentru că la mine în judeţ (Olt – n.r.) toată lumea s-a convins de prestaţia lui Iohannis, care a demonstrat că nu poate fi mai mult decât primar.

Cristina Pocora (PNL): Va fi foarte strâns, cu o diferenţă de până la trei procente va câştiga Klaus Iohannis.

(Sursa: Mediafax)

Răspunsuri evidente, fiecare politician a răspuns cu gândul în primul rând la gaşca din care face parte.
Eu nu fac parte din vreo tabără, dau un pronostic sincer, apolitic:

Iohannis – 48% VV Ponta – 52%

Pentru că am o părere suficient de proastă faţă de românii mei încât să îi cred capabili de aşa ceva.

Pentru că PSD-ul va frauda cel puţin 1%.

Pentru că odată suiţi pe scena agorei, un fâşneţ superficial va avea întotdeauna avantaj faţă de un molcom meticulos. Cu atât mai mult într-o agoră de latinism balcanizat.

Pentru că nu cunosc niciun mare politician, lipsit de talent oratoric, care să fi ajuns preşedinte. Să se întâmple asta în România, bazinul suprem al vorbăriei ordinare, într-adevăr mi-ar da peste cap identitatea.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

 1. Societatea romaneasca este impartita intre cei care vor sa fie mai bine, si cei care spera sa nu fie mai rau.
  Cred ca votul din diaspora va fi din nou in prim plan, dar nu pentru ca va rasturna rezultatul votului intern, ci pentru ca va creea un scandal de proportii, care va scoate lumea in strada. Sunt convins ca vor fi incidente majore, pentru ca nu vor putea vota toti, si se va frauda masiv, dupa modelul Basescu in 2009, in special in Republica Moldova.

  Va fi strans, meciul se joaca, poate castiga oricare dintre cei doi.
  Eu nu dau pronosticuri, pentru ca sunt prea implicat. Eu imi doresc sa castige Iohannis.

  Reply
  • Din ce am vazut, nu s-a luat vreo masura fata de primul tur. Au ramas tot atatea sectii de vot in diaspora. Evident ca nu vor avea loc sa voteze toti.

   Mi se pare o porcarie faptul ca nu se poate vota prin corespondenta. Chiar daca s-ar dori o buna organizare a votului din afara, ceea ce nu e cazul, tot nu s-ar putea face. Românii sunt multi si raspanditi in toata lumea.

   A plecat un prieten ieri in Amsterdam cu treburi. Maine se duce si la vot. A zis ca va face dus-intors aprox 200 km doar ca sa voteze. La singura sectie deschisa in Haga.
   Sunt convins ca exista si alte ţări în care trebuie sa parcurgi mai multe sute de km pentru a vota.

  • Exact asa este. Am colegi de la lucru, prieteni, cunoscuti, care au spus ca merg dus-intors sute de kilometri ca sa voteze. Mai toti isi suna rudele de acasa sa mearga la vot, ca e important. Mobilizarea pare mare. Vedem duminica ce iese.
   Scandalul in diaspora este insa programat. Iar Melescanu e pus sef MAE, doar ca sa rezolve problemele care vor aparea. Prin serviciul de dezinformare pe care l-a condus atata timp.

   Cel mai mult mi-e frica de fostul sef SIE si de campaniile de dezinformare care vor urma. PSD va invoca interese politice externe, spioni straini care vor sa ne destabilizeze tara, provocand statul roman si neglijand legile suverane ale tarii noastre. Vor spune ca romanii din strainatate care merg la vot sunt organizati si mobilizati de agentiile straine, care agitata si platesc romanii din diaspora sa mearga la vot in numar mare. Numai ca sa poata ulterior reprosa ca Romania nu este o tara democratica, pentru ca nu a asigurat tuturor romanilor din strainate conditii de a-si exercita drpetul constitutional de a vota. Ne vor spune ca nu se poate asa ceva, nu e plauzibil ca atatia romani sa cheltuie asa de multi bani, doar ca sa mearga sa voteze. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva, sigur acum este vorba despre o conspiratie. Dar noroc ca PSDul este atent si agil si nu ne lasa tara sa cada prada strainilor.

   Sa vezi atunci circ si dezbinare a societatii civile la noi in tara. Ponta, presedintele care unifica, va intra in istorie ca cel care va reusi sa dezbine romanii…

 2. Dezastru in diaspora. Va fi revolutie, cum am zis. As vrea sa vad ce se intampla acum la sediul PSD. Melescanu e dincolo de bine si rau. O mai mare sfidare si nepasare nu exista…

  Reply
  • Va fi un razboi al manipularii. Prpaganda PSD a fost construita in asa fel incat sa atinga toate păturile sociale.

   Am prieteni cu studii superioare, care toata viata au fost “de dreapta”, au muncit doar la privat si-au construit totul singuri, fara sa spere ajutor de la stat.

   Te-ai astepta sa fie niste oameni informati, anti PSD. Surpriză! Au votat Ponta. Fiind foarte ocupaţi, nu au in obisnuinta sa urmareasca mai multe posturi de stiri sau sa caute informatii din mai multe surse online.

   In schimb, aproape in fiecare seara, se uita macar 30-40 de miute pe Antena3. Merge televizorul acolo in surdina, in timp ce isi fac o tocanită sau niste clatite 🙂

Leave a Comment.