Prostul strigă “Proştii!”

Mâine cred că vom avea un record de prezenţă la vot. Toţi cei din jur sunt frămâtaţi de un singur gând. Până şi la meciul României de ieri, cei din birt erau prinşi în discuţii politice, nu despre fotbal. Asta da, într-adevăr o premieră!

La primul gol al României, un bruneţel mai durduliu de la masa de lângă s-a ridicat şi a început să strige: “Esteeee! Să vină Victor Ponta! Să vină Viorel Ponta!” Era la o masă de vreo 15-16 persoane. Păreau mai mult decât prieteni, un fel de familie foarte numeroasă. Vârste de la 50 şi ceva, până la un sugar de câteva luni, adus la marele meci în fum de ţigară.

Ca să nu vă faceţi o impresie greşită, toţi 15-16 erau români de etnie română. Mai bruneţei ce-i drept, dar români. Aveau haine şi telefoane scumpe, comportament decent şi păreau duşi pe la şcoală, măcar vreo 10 clase.

Şi totuşi aveau ceva aparte. Dacă m-ai fi ţinut legat la ochi o săptămână, să nu mai am habar pe unde sunt, iar apoi să mă aşezi lângă masa lor şi să-mi descoperi ochii, aş fi ştiut. Deşi nu-i mai întâlnisem, nu-i cunoşteam, mi-aş fi dat seama instant că sunt într-un mare oraş, între Dunăre şi Carpaţi.

În nici o altă regiune nu am mai văzut genul ăsta de oameni înfigăreţi, lipicioşi, tumultuoși şi enervant de sociabili.

PS: Dacă Ponta pierde alegerile, va fi în primul rând din cauza gafelor făcute de echipa sa. Ultimul exemplu, echipa care se ocupă de pagina de facebook, acolo unde VV Ponta are mai mulţi “folouărşi” decât Băsescu.

ponta1

Înţeleg că singura voastră sperantă stă în naivitatea românilor. Dar nici chiar aşa…
E greu “să-i prostiţi pe proşti” când şi voi sunteţi la fel ca ei.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Pe primul loc la economie, eh? Să înțeleg că alde Merkel, Hollande, Rajoy, ăștia, își plâng de milă unul pe umărul celuilalt, ă? :))))

  Reply
  • Cu Ponta ca incepe o noua Epoca de Aur in Romania.
   Vom avea din nou propria noastra realitate, un fel de lume paralela, creata de masinaria de propaganda pontista.

   Ce, esti somer si nu gasesti de lucru? Lasa nu-i bai, important este ca tarii ii merge bine. Cum, nu te descurci cu salariul nici macar o saptamana din luna? Lasa, nu-ti bate capul, economia tarii e pe plus.
   Important este sa fim mandri ca suntem romani, si sa nu ne lasam prostiti de cei care vor sa ne cumpere sufletele in schimbul bunastarii materiale.

Leave a Comment.