Forţele unite ale internetului

Victor Ponta apare la televizor cu aproximativ o oră mai târziu decăt restul candidaţilor. Are cămaşa puţin şifonată, respiră allegro. Pare că a adunat procentele azvârlite pe jos de colegii pesedişti. Ca pe boabele de mei. Face turul oficinelor şi cere confruntare televizată cu Iohannis.

Surpriză! El, Ponta, favoritul, cere confruntarea directă. Nu neapărat pentru că ar pierde alegerile în lipsa ei. Dar pare convins că pe Iohannis îl poate învinge într-un duel al discursurilor.
După ce l-am auzit pe alesul ACL-ului vorbind, imediat după ora 21, pot spune că înţeleg strategia lui VV Ponta.

Ieri am fost la vot. Şi, în restul zilei, am urmărit agitaţia din online. Daca votul se ţinea online, Iohannis plus Macovei aveau peste 80%. Iar Ponta undeva sub 5. Dacă la Iohannis există o mică acoperire şi în viaţa reală, în cazul Monicăi nebunia a fost supremă.

Forţele unite ale internetului au încercat din răsputeri să o ridice pe umeri pe sfânta născătoare de DNA. M-am amuzat, recunosc. Am făcut şi câteva poze, asta aşa, să nu râd de unul singur:

comisarul
sutu

Ştiţi ce mă deranjează cu adevărat? Nu faptul că “internetul” este un basm populat de personaje cu mintea neprihănită. Candoarea poate fi şi ea înţeleasă, deşi în supradoză devine greţoasă.

Sunt deranjat doar de faptul că internetul băștinaș se rezumă, din nou, la băşcălie. E o groapă fără fund în care se aruncă glumiţe şi plictiseli. Băşcălia băştinaşilor. Acest mediu virtual are aproximativ 3 milioane de membri în România.

Membri care au trâmbiţat până la tâmpire pe facebook şi diferite site-uri. Macovei în sus şi-n jos, plus celebrul “Puie Monta”.
Iar în ziua votului, au ales să stea în casă. Probabil n-au avut timp să iasă. Era prea încinsă disputa în online.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Internetul bastinas are 3 milioane de membri, din care jumate sunt plecati in strainatate… Asa se explica ca nu au iesit la vot. Nu aveau cum. Singura solutie ar fi votul prin corespondenta.

    Reply

Leave a Comment.