Adio politică

În seara asta, d-l Iohannis mi-a urmat sfatul de ieri, a acceptat confruntarea cu d-l Ponta.
Oricât de subiectiv şi însufleţit de un anume curent ideologic aş fi, nu pot comenta în termeni serioşi ceea ce s-a întâmplat.

“Suprema” d-lui Iohannis, întrebarea de maximă încărcătură, speranţa pentru răsturnarea probabilităţilor în al doilea tur a fost despre… Da, despre cum a votat Ponta la vârsta de aproape 18 ani. Şoc, a votat cu Ion Raţiu. Incredibil, fantastic, uriaş, fabulos, neverosimil.

Nici măcar nu pot să ironizez ce am văzut. Un scurt pamflet ar fi prea puţin. În momentul ăsta am o senzaţie foarte ciudată.
Chiar îl bănuiesc pe Iohannis că alături de ACL, PSD şi Ponta participă la un caraghioslâc dictat de alţii. Altfel nu pot să îmi explic. E dincolo de capacitatea mea, renunţ să îmi mai bat capul cu aşa ceva.

NU sunt singurul. Vă prezint reacţia doamnei Clarice Dinu, redactor-şef adjunct la Gândul. Am ales-o pe dânsa pentru că este printre puţinii pe care îi consider anti-PSD până în măduva oaselor

clariceclarice1clarice2

Cu ocazia asta voi da curs şi unei dorinţe exprimate mai devreme de o cititoare loială a site-ului. De astăzi, eu, Dani Corban, nu voi mai comenta absolut nimic ce ţine de politică, până în momentul alegerilor. Nu vreau să ţip până îmi ies amigdalele pe ochi, în lumea surzilor.

Voi reveni în cadrul unui articol, după ce vom cunoaşte noul preşedinte şi noul prim-ministru. Sunt dator cu un pariu făcut cu voi vara trecută.
În rest, hai să ne vedem de treabă zic. Există şi altceva în umila noastră viaţa, în afară de mizerie.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

 1. Ce am vazut sunt viziuni si mentalitati diferite. Iohannis este pe alt calapod si nu reuseste sa castige simpatie cu felul sau de a fi.
  Din pacate nu e bun la circ, nu este un bun vorbitor si nici entertainer.

  Din pacate asa e omul, va recomand sa vedeti diseara pe digi24 un portret al lui Iohannis, un reportaj despre cine este el, despre backgroundul lui, despre familie, educatie, cariere.
  La fel, digi24, va difuza un reportaj despre Victor Ponta.

  Eu sincer sper sa nu mai avem confruntari si dezbateri intre doi oameni atat de diferiti.
  Este ca si cum am arunca in ring un tocilar si un boxer si ne-am astepta ca tocilarul sa-i care pumni boxerului.

  Eu imi doresc altfel de politica in fruntea tarii. Nu mai vreau sa vad boxeri si batausi buni doar la vorba, vreau sa vad fapte, un plan de a scoate Romania din criza, prin investitii in economie, prin reducerea fiscalitatii.

  Dar ii inteleg pe romani. Nu se pot identifica cu acest tip de a face politica.

  Reply
 2. Aseară fierbea facebook-ul, am dat şi eu pe Irealitatea. 5 minute atâta m-am putut uita. Cine l-ar putea urmări pe ponta vorbind mai mult de-atâta?

  Chiar îmi doresc să iasă ponta preşedinte. Cu tot sufletul. Şi nu 5 ani de mandat, ci 10, 15, 20. Absolut. Să fim conduşi tot de psd de-acuma până mor toţi pensionarii sau până în vecii vecilor amin (ăsta e Purgatoriul din poza de la articolul cu BOR). Să fim conduşi până când societatea civilă, împreună cu toţi micii şi marii antreprenori vor lăsa hipsterismele, salvările gazelor de şist şi a roşiei montane şi republica banat sau republica transilvania sau republica fostului imperiu austro-ungar şi vor da foc casei şobolanilor.
  Şi, din nou, sunt atâta de împăcată cu ideea asta, încât nimic nu mă mai poate şoca, enerva, supăra sau deznădăjdui.

  I’m so very ZEN că mi-e frică de mine.

  Reply

Leave a Comment.