Tolontan s-a născut mai sărac

jegsp

Probabil cea mai şubredă lozincă pe care s-a clădit democraţia americană este asta:
“All men are created equal” – Thomas Jefferson, 1776.

Cum să fie toţi oamenii creaţi egali? Cătălin Tolontan, cel mai bun contraexemplu. Aţi auzit cu toţii de sintagma “simţul ruşinii”. Este un simţ prezent la fiecare dintre noi, în cantităţi variabile (după cum ne-a fost norocul). Fiecare am primit la naştere un bagaj cu felurite calităţi şi simţuri. D-l Tolontan s-a născut mai sărac decât restul. Cineva (putem bănui cine) a uitat să-i pună toate simţurile în desagă. Asta este… atotputernic, omniprezent, dar cam uituc.

Ce vină are acum d-l Tolontan? Unde a uitat să pună, nici Dumnezeu nu cere.
Aşa îşi începe editorialul Tolo – cel vitregit de divinitate şi născut mai sărac decât noi toţi:

“Mai multe publicații internaționale au blocat zona de comentarii de pe siteurile lor. Reuters, Popular Science sau Chicago Sun-Times au renunțat la comentarii și n-au revenit asupra deciziei.” (integral AICI)

După ce îşi compară scârbavnicul site de cancan (gsp.ro) cu Reuters, Tolo continuă în aceeaşi notă de autism ingenuu:

“Gazeta a ales să nu blocheze comentariile. Prețul libertății de exprimare e, uneori, disconfortul, exagerarea și atacul nedrept. Dar am făcut altceva. Împreună cu think-tank-ul Median Research Centre și cu două universități din Bergen și Budapesta am devenit parteneri pentru un proiect de cercetare științifică despre toleranță, în care comentariile articolelor de pe internet sînt una din sursele de date.”

Pledoaria continuă, imaculatul şi desăvârșitul Tolontan face filozofia balegii de greier dizenteric, încercând să-şi vâre gsp-ul hidos de asimetric într-un tipar certificat – Aşa au făcut şi englezii, dar Universitatea din Bergen, dar savanţii, dar Budapesta… Less Hate, More Speech!

Domnule Tolontan, dumneavoastră păstoriţi de ani buni una dintre cele mai mirositoare fose ale presei online. Aţi promovat cu avânt şi nesaţ tot ce aţi găsit mai mizerabil în societate. Iar atunci când stratul de mizerie nu a fost suficient de gros, aţi inventat ştiri cu titlul de “BOMBĂ” şi “FENOMENAL”.

Acum trageţi comentatorii de urechi pentru vulgaritatea exprimării?! Asta în timp ce mai postaţi o ţâţă şi transferul lui Dodel la Real Madrid.
Dumneavoastră nu aveţi, ştiu. Dar întrebaţi măcar prin rude şi prieteni. Întrebaţi-i pe ce parte îşi cară simţul ruşinii. Less Shit, More News – ce ziceţi de ăsta ca nou slogan călăuzitor în viaţă? Poate se predă în Bergen.

gsp tolo

Comentariul meu a fost nonșalant ignorat, bineînţeles. La fel ca restul care l-au întrebat pe desăvârșitul Tolo despre simţul ruşinii.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.