Welcome to the Hotel Corvaris

corvarisUn antreprenor ambiţios s-a decis să dezvolte industria hotelieră în prepuțul Berceniului. La limita periferiei, acolo unde pretenţiile de Bucureşti pălesc în faţa provincialismului ilfovean. Veste bună pentru mine; la doar 5 minute de alergare uşoară, ambiţiosul antreprenor mi-a ridicat hotel-restaurant (cu mâncare bună şi ieftină). Şi în inspiraţia-i neţărmuită, l-a numit Corvaris.
Încă nu i-a picat fisa, dar ăsta ar fi sloganul perfect de promovare “Corvaris: neţărmuire”

Decorul zbârleşte părul până şi artiştilor minoritari de la periferia Berceniului. O combinaţie de roz şi mov atotprezentă, piloni gălbui, terminaţi în arcade împopoțonate cu leduri multicolore, de care atârnă impozantele lustre turcoaz. Iar pe mesele de culoarea oului de raţă, mult plastic alb, negru, roşu aprins şi maro.
Totul într-o lumină fierbinte care-ţi dizolvă corneea mai abitir decât într-un magazin de bijuterii.

Cu greu am reuşit să trec peste lumini, culori şi nume. Dar m-am dus. M-am dus la Corvaris. M-am dus la Corvaris de mai multe ori. În primul rând, pentru asta:

pizdulici

Pagina respectivă este din meniul Restaurantului Corvaris. Deasupra pizdulicilor observăm un superb pui la jar, crocant şi totuşi suculent, cu arome potrivite, mămăliguţă şi mujdei. Şi da, chiar arată ca în poză.

Într-un final, am reuşit să înţeleg şi neţărmuirea inspiraţională, conceptul Corvaris. Acest hotel-restaurant, ridicat în satul olimpicilor la proba “400 m găleată cu brânză” (un fel de 400 m ştafetă), se adresează turiştilor strâini. Au trecut şi în prezentare: “La doar 25 km de aeroport”

***

În lipsă de opţiuni, comand la ultima vizită o Silva. Din aia cu gust de zahăr ars. Berea respectivă are culoare dubioasă de fel. Nu-i neagră, nici brună…observ mai degrabă un castaniu aprins, cu unele nuanţe de vişină arsă de soare. Dar am rezolvat problema culorii, pe etichetă scrie citeţ “Strong Dark Beer”.

O chem pe Gina. O fătucă bruneţică pe la vreo 28-30. Deşi purta şorţ Corvaris, nu avea alură de chelneriţă. Înfăţişarea şi mişcările iţi descriau mai degrabă o dansatoare de cabaret a anilor ’50.
Nu o cunoscusem până atunci, dar avea pieptul acoperit cu o tăbliţă aurie inscripţionată “GINA”
Vine la masa mea, mă salută din ochi, parcă îşi încordează puţin şi buzele, dar nu cuvântă.

– Bună seara! O Silva Dark, vă rog!

Gina îşi încordează şi mai tare buzele cărnoase şi îşi încruntă privirea. Semn pentru mine că poate nu mai aude fata atât de bine. Tot timpul în zgomot, agitaţie, se înţelege. Nu-i nimic, insist:

– Bună! O Silva Dark, te rog! (devenisem deja colocvial)

Pe fruntea Ginei sprâncenele construiseră cel mai ascuţit vârf de săgeată.

– Dark, dark, dark. Silva Dark!

Într-un final, minune: Gina deschide gura.

– Poftim? Nu ave…nu, nu cred că avem aşa ceva.

În timp ce apreciam drăgăstoasa prestanţă a Ginei, îi venise şi o colegă. Nu se apropia de masă, dar trăgea cu urechea la vreo 4 metri. Partea cu “dark, dark, dark” sigur a auzit-o (ea şi restul persoanelor din incintă). Indignarea mea venea din faptul că, în spatele Ginei, vedeam prin geamul unui frigider un raft plin cu Silva Dark. Nu-i nimic, insist:

– Silva brună, neagră… Silva brună!
– Aaaa, brun? (i-a dispărut săgeata de pe frunte şi au ieşit văpăi din ochii mari şi senini) Sigur că da. Imediat.

Aproape terminasem berea – mulţumit, relaxat, hlizindu-mă în sinea mea de tainele etichetei “Strong Dark Beer” – când văd că se apropie de masă colega Ginei. Aia care trăgea cu urechea mai devreme.
Se uită la mine, la fel de tăcută. Îmi pune mâna pe meniu. Pun şi eu. Începe să tragă, trag şi eu. Se prinde că l-aş mai ţine. Încearcă să mă convingă:

– Finish?
– ???
– Finish, finish? You finish?
– Aaaa, nu. Îmi mai trebuie.
– Aoleu! Bine, îl mai las.

Se făcu o leacă roşie-n obrăjori colega Ginei, îmi întoarse elegant posteriorul într-o piruetă iuțită (dansatoare de cabaret, ce v-am spus) şi se duse.

Şi-o fi zis săraca “Ia uite-l bre şi pe ţărănetele ăsta. O dă în limbi străine să pară smecher. Şi în afar’ de dark, dark, dark, altceva nu ştie”

Corvaris: neţărmuire!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. Hotel Corvaris, pe meniu pizdulici, chelnerite dansatoare si clienti romani care comanda berea in limbi straine. Ireal. 🙂

  Reply
 2. Fara legatura cu subiectul.

  Dani sau nus cine a scirs un articol pentru acceptarea homalailor si zicea ca am urcat piatra pana la jumatatea dealului si ca mai avem putin. haide sa o facem. Cam asta era ideea.

  Uite ca urcam piatra si o rostogolim la vale pe partea ailalta a muntelui.

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Ofensiva-pedofililor-vor-acelasi-drepturi-ca-si-homosexualii-si-lupta-pentru-ele-pas-cu-pas-urmandu-le-modelul.-Cum-scapa-pedofilii-de-puscarie-in-Romania-119243

  Reply
  • Ciprian, care e legatura dintre homosexuali si pedofili? Forma găurii sau ce? Vorbim despre relatii consimtite intre adulti, pe de-o parte. Si despre violarea copiilor. Primii merita drepturi, ceilalti merita inchisoare pt. viol si tratament medical (psihiatric ori chimic) pentru controlarea afectiunii de care suferă.
   Intr-o societate normala asa vor fi tratati. Nimeni nu va vedea o relatie de egalitate intre homosexuali si pedofili.

 3. Citeste articolul ca se pare ca unii o vad. Si cand o sa o scoata din lista bolilor va fi scoasa si din codul penal. Nu mai este mult

  Dani iti spun direct ca sa ma intelegi, fara metafore si citarea studiilor, desi o minima observatie a evolutiei din occident ne duce la aceasta concluzie.

  Nu exista morala, fara Dumnezeu. Si fara morala nimic nu mai sta in picioare.

  Reply
  • ” Si cand o sa o scoata din lista bolilor va fi scoasa si din codul penal.”
   Nu. Pentru ca pedofilia nu este pedepsita penal pentru ca apare pe lista bolilor. Va fi in continuare pedepsita, indiferent daca va fi considerata o boala.

   Umanitatea are capacitatea morala de a se mentine sanatoasa, indiferent de numarul celor care cred in Dumnezeu.
   In paralel cu legalizarea homosexualitatii, nu se discuta legalizarea pedofiliei, ba din contra: castrarea chimica a pedofililor si a violatorilor recidivisti.

   Cel mai bun exemplu, Cehia. In Cehia este permisa uniunea civila intre persoane de acelasi sex, iar pedofilii sunt castrati chimic.

  • Cristian,
   Pedofilia are inca o bariera majora, pe care nu o poate inlatura: sistemul de valori al societatii moderne.
   Pedofilia este asociata cu unul dintre cele mai mari delicte impotriva umanitatii: molestarea copiilor.

   Daca nu mai este considerata o boala mintala, (btw nici eu nu consider pedoflia o boala mintala, ci o orientare sexuala), pedofilia nu-si va schimba statutul de crima impotriva umanitatii. Pedofilia practicata, incalca legi fundamentale, cum ar fi protectia copilului.

   Pedofilia va ramane atata timp un delict capital in societatea noastra, cat democratia de tip occidental (spre care tind cele mai multe natiuni) va sta in picioare.

 4. Dani,
  “Umanitatea are capacitatea morala de a se mentine sanatoasa, indiferent de numarul celor care cred in Dumnezeu.”

  Nu cred acest lucru. Este nevoie de o masa critica de credinciosi (adica de Dumnezeu) care sa mentina echilibrul, altfel mintea umana tinde sa se dezlantuiasca prea mult.

  Omenirea nu este pregatita pentru schimbari atat de radicale, si risca sa se scufunde in anarhie. Este nevoie de un scop, de un sens, care sa poata inlocui rolul lui Dumnezeu.

  Fara un scop bine definit, omenirea va tinde spre anarhie si haos.

  Reply
 5. Cata vreme la noi inca exista “dreptatea de cartier”, numarul sceleratilor va ramane limitat, comparativ cu ce se intampla afara….

  “Legea pumnului” struneste masele si le controleaza, ai calcat stramb “stii” ca ti-o iei… Legaturile mult prea stranse intre cei din cartier fac ca orice abatere sa fie sanctionata dur si imediat!

  Cu totii avem o mama, sora, prietena etc. care se-ntampla sa vina seara tarziu acasa si sa fi fost abordata de bagabonti…
  Impartirea unui pumn in plus la timp face distinctia intre victima si o sperietura zdravana…

  Deci da, o interventie rapida(dupa cum ne pricepem) poate mentine echilibrul, nu morala&shit….

  Reply

Leave a Comment.