Therme, terapie post-Albania

Sunt la Therme: o mică excursie de recuperare psihică. Nu am găsit alt remediu pentru trauma provocată de jocul sinistru alor noştri.

Mi-am reprimat mare parte din amintiri, timpul vindecă orice rană. Probabil, peste ani şi ani, voi avea în memorie doar faza în care Denis a călcat strâmb. Au venit patru voinici şi l-au urcat pe targă. Zece minute mai târziu, vedem aceeaşi targă cu rănitul Denis şi şase voinici opintindu-se. Atacant cu greutate.

La Therme este cum mă aşteptam – Idee austriacă pusă în practică de români. Dacă nu stai o oră la coadă cu alţi o mie de concitadini năduşiţi, parcă nu ştii să apreciezi umbra palmierului de Hibiscus.

20160620_101728

Clasicele erori de sistem remediate în trei ore, timp în care nu poţi comanda mâncare sau băutură.
Iar piscina cu valuri funcţionează perfect. Doar că nu mai face valuri.

20160620_114320

Nu-i nimic, facem noi. Rooo-mâ-niii-a, ole, ole, oleee!
20160620_114402

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. Traume si Träume, doua cuvinte atat de asemanatoare ca forma dar atat de diferite ca inteles. Mai naspa este insa cand visele (Träume) se transforma in traume. Cam asta au reusit sa faca fotbalistii romani ieri in meciul cu Albania, au spulberat milioane de vise si le-au transformat in traume.

  Reply
 2. Dani, mai bine bazinașele de la Sofianu din Rm. Vâlcea sau de la Hotelul din Govora decât traumatismele dâmbovițene. Că de băile ungurești unde mergem noi curent, Mako, Gyula e.a. nu iti mai fac poftă că sunt too far west! Eu am ales fitness-ul la Smart Fit să îmi reperez amărăciunea din rânza microbistă. Asta după ce aseară îl felicitam pe un amic budapestan pentru parcursul alor săi si invidiam delirul străzii de acolo. Iar el a spus că regretă din suflet că nu are de ce să ne gratuleze după meciul de ieri. Poate doar că ne-a rezistat miocardul la supărarea grea!

  Reply
  • Therme ar putea fi “the real shit” – cel mai meseriaş spa din România 🙂

   Trebuie administrat mai atent şi ceva investiţii în personal calificat. Să nu stai 40 de minute până îşi aduce vrăbiuţa aminte că ai cerut o bere, să ai tavă şi tacâmuri când vrei să mănânci, să funcţioneze toate minunile din dotare – orice ai vrea să faci, de la piş la ciorbiţă de văcuţă, trebuie să te aşezi la o coadă interminabilă. Şi să rabzi…
   Nu aglomeraţia este de vină, ci personalul miserupist, artist până la catharsis.

   Ideea complexului este foarte bună. Tobogane spectaculoase, variate, bazine cu săruri, saune, tot felul de masaje, băi în aer liber, palmieri, orhidee, lac cu mormoloci, hamacuri şi un panou imens pe care se proiectează Euro 2016.

  • Thermele din Bucuresti este cel mai mare din estul si sudul Europei. Si unul dintre cele mai dotate. Pune in umbra tot ce exista in Ungaria in domeniu.
   Se stie ca serviciile in Romania sunt dezastru. Lipsa de cultura in domeniul turistic. Nu m-as fi asteptat insa ca un asa de mare complex de investitie austriaca, sa nu aiba servicii de calitate. Pacat.

Leave a Comment.