Cel mai bun politician

tăriceanu2Astăzi s-a votat noul guvern. La tribuna parlamentului, Cioloş croşeta deziderate, promisiuni, mulţumiri şi citate din împăraţi romani. În bănci, parlamentarii aveau o nepăsare şi o rupere de tot ce se întâmplă, de-ţi venea să picuri ceară încinsă pe ecran. Se jucau pe tablete şi telefoane, îşi dădeau ghionți, hăhăiau, se strigau peste mese – arătau fix ca elevii ăia care merg la şcoală pentru distracţie şi atât. Mai lipsea doar să tragă cu cornete în Cioloş.

Cel mai picant discurs a fost, cum ne-am obişnuit recent, cel al d-lui Tăriceanu. El şi doamna Udrea au fost singurii lideri politici care nu au susţinut la nivel declarativ guvernul. Din toată epopeea tăriceanistă – cu servicii, binoame, polinoame, conspiraţii, scenarii mystery – am reţinut formula de încheiere: Tehnocraţia ucide democraţia!

Asta era marea dramă a d-lui Tăriceanu: Moartea democraţiei sub bocancul noului guvern tehnocrat.
După care, mai pe seară, o aud pe d-na Firea (senator PSD). Ce răspunde doamna Firea, întrebată de ce au susţinut guvernul Cioloş?

Citez aproximativ: “Noi am vrut iniţial guvern politic şi am propus prim-ministru PSD pe d-l Liviu Voinea. Deşi am avut iniţial susţinerea UNPR şi ALDE, pentru propunerea Liviu Voinea, ulterior am rămas singuri. UNPR şi ALDE nu au mai fost de acord.”

Aham. Înţelegeţi acum politica tăriceanistă? Jelim la tribuna parlamentului “moartea democraţiei”, pozăm în disidenți, dojenim noul guvern, dar când avem ocazia să acţionăm, băgăm capul în nisip. Acesta este d-l Călin Popescu Tăriceanu.

Încearcă să câştige capital politic prin discursuri emfatice, o dă în ironii şi franţuzisme şi arată cu degetul spre clasa politică “fricoasă”. Iar acţiunile care contează cu adevărat sunt în antiteză totală cu discursul.

Demagog şi ipocrit până la capăt – Cel mai bun politician.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

10 Comments

 1. Sper ca la alegerile viitoare sa taxam clasa aceasta politica definitiv. Ar fi cel mai tare daca PSD, PNL si celelalte partide consacrate nu ar trece pragul de 5 %. Mi-as dori sa vad in parlament oameni si partide noi.
  Stiu, nu e posibil acest lucru 🙂

  Reply
 2. Corbu,
  Da, o sa infiintez partidul Terapia Mare, partidul bautorilor de Terapia din Romania. Sloganul nostru este simplu: “fara bere nimic nu mere”.
  Acum lucrez la programul politic.

  Reply
  • dupa modelul oprea, de ce sa faci un partid cu care sa intri-n parlament, cand poti face din parlamentari un partid, basescu n-ar zice nu la o bere Terapia.(are 8 parlamentari)

 3. Si cu partidele noi pot sa fie probleme mari, de obicei in momentul in care trebuie sa faca treaba. A se vedea partidul lui Beppe Grillo in Italia si Podemos in Spania, n-am vazut nicio analiza in presa de la noi in care sa faca o paralela intre protestele Colectiv si Podemos, care a pornit tot dupa niste proteste si pe fondul neincrederii in clasa politica.

  Reply
 4. PS: acum vad ca intru peste tot in moderare, am comentat prea mult despre zer la 2 bloggeri cunoscuti sau si la voi acum intra automat tot in moderare?

  Reply

Leave a Comment.