Căruţa cu proşti

Nu s-a răsturnat în Caracal ci în Bucureşti, la Universitate.

bucharest-romania-june-july-2015-35
caruta-cu-paiate

După ce au trimis-o pe Alinuţa la vânătoare de copii şi i-au scris replicile infantile cu sandviciul şi temele, neobosiţii consilieri de campanie penelişti au trecut la alt nivel. Probabil ultimul. Mai grăitor de atât cu greu îmi pot imagina penibilul.

Poate doar penelistul Falcă, la mitingul PNL, urlând cu salivă şi lacrimi ambrozice cum ne-am născut într-un stat ortodox şi vom birui cu Dumnezeu înainte.

Grupul statuar din faţa TNB se numeşte Căruţa cu paiaţe sau Caragealiana. Unii îi mai spun şi “A Carriage With Clowns“.

Ce faci tu, politician român al anului 2016? Fotografie de campanie în faţa unei căruţe cu Farfuridi, Trahanache, Caţavencu, Brânzovenescu – toate personajele caragialești, simboluri ale politicianului corupt, demagog, de care a auzit orice român cu zece clase.

Să veniţi voi, peneliştii reformatori, tocmai din Primăverii, de pe Bulevardul Aviatorilor? Nu era mult mai aproape şi potrivit ca decor palatul lui Becali?
Măcar vă asemuia lumea cu opulenţa, kitsch-ul şi nebunia. Aşa vă asemuieşte de vă…

Nu e prima dată când mă întreb neputincios “DE CE?”
Am păţit-o atunci când au uns-o pe Gorghiu mătuşa supremă. Am păţit-o atunci când au schimbat candidatul în Bucureşti de patru ori în patru luni, măturându-i covorul roşu Găbiţei Firea. O păţesc de fiecare dată când îi văd buimaci şi habarnişti la tv, ori recitând glume tâmpe cu sandviciul lui Liviu.

Presupunem că au cei mai incompetenţi consilieri născuţi vreodată. Presupunem că nici fotograful n-a avut habar ce a prins în cadru, presupunem orice. Dar nu putem crede că din tot PNL-ul nu s-a găsit măcar unul care să recunoască statuia, prin urmare, penibilul situaţiei.
Există acolo şi oameni deştepţi. Câţiva erudiţi plus un savant de renume mondial.

Atunci când se adună, se produce o transformare, nu mai sunt ei. N-am habar în ce se transformă. La prima vedere, într-o echipă care a trântit meciul. Joacă la blat şi marchează cât mai multe autogoluri.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

Leave a Comment.