Incompetenta doamnă Gorghiu

A cântat grăsana? Nu, sunt doar porcii. În loc să zboare, au început să cânte. Măcar acum, după ce ultimul cui a fost bătut în coşciugul dreptei, ne scoatem minţile din sleep mode?
gorghiu

Rezultatele erau limpezi ca ochii de căprioară liberală. De-asta mi-am şi permis să lansez felicitările în avans, pe data de 24 noiembrie:
“Felicitări, Alinuţa! Sper să rămâi în istorie hipsteriţa care a bătut ultimul cui în dreapta românească.” (link)

Limpezimea nu a venit din sondaje. Nici n-ar fi putut; ştim bine cât de relevante au fost la prezidenţialele din 2014. A fost ceva pur, ingenuu, fără cifre. Doar simţire. Am simţit prostia pură.

Când s-a mutat Iohannis în jilţul prezidenţial, a lăsat PNL-ul peste PSD şi peste 45%. În mai puţin de doi ani, incompetenta doamnă Gorghiu i-a adus la buricul lui Dragnea. Imposibil? Evident, nu. Lasă imaginaţia să devină realitate! Foloseşte Prostie Pură!

N-aş vrea să o laud excesiv şi exclusiv pe incompetenta doamnă Gorghiu . Cineva mi-a zis în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea academiei: “Acţionează preventiv, nu curativ!”
Degeaba vor apărea demisii în PNL după ce au cântat porcii. Totul s-a înecat în mocirlă, guvernarea Cioloş s-a şters, am ajuns unde am fost. Ba mai rău!

De ce nimeni nu a clintit un deget spre acţiunea preventivă?! Şubrezeala incompetentei doamne Gorghiu era tot mai limpede cu fiecare prostie. Un antrenament furibund, o repetiţie nebună care a dus la perfecţiune – prostia pură. Nu trecea luna fără să mai inventeze PNL-ul o tâmpenie care să le întreacă pe cele precedente.

În marele partid istoric nu s-a găsit un coi mai neastâmpărat să ţopăie din pântec? Toate au tremurat de frică, ascunse sub burţi, până s-au dizolvat în piftie.

Au lăsat-o pe incompetenta doamnă Gorghiu să mătuşească după bunul plac. Înconjurată de sinistrul cor al mademoisellelor cu doctorat în PR, consultanţă, (anti)social media, promovare. Şi s-au tot promovat în bula lor de facebook, plină de utopii şi inepții.

De ce? De ce aţi lăsat-o?
De ce n-aţi ambalat toate mademoisellele într-un colet elegant cu smiley-uri, pupici, fundiţă de Merry Christmas şi să le expediaţi la Polul Sud. Să simtă şi pinguinii plăcerea sărbătorilor.

O campanie fadă, fără nerv, fără emoţie. Nu doar noncombat din partea PNL-ului, dar şi o plăcere maladivă, masochistă – sabotarea propriului partid. Inexplicabil!

Regula de bază în orice fel de alegeri politice româneşti este asta:

Electoratul de stânga va merge la vot indiferent de acţiunile politicienilor simpatizaţi. PSD-ul poate să nu mişte o pietricică timp de 27 de ani (decât dacă vrea să o fure). Votanţii lor vor fi prezenţi.
Electoratul de dreapta este mult mai mofturos. Are pretenţii, domne! Fie te votează pentru realizări, pentru calitatea ta politică (nu este cazul tău, Alinuţo). Fie se lasă urnit de emoţie (ca în 2014).

Tu, marele partid istoric, să te plimbi prin campanie ca gâsca prin mocirlă sperând că ieşi imaculată la mal… prostie pură!
Campanie fără emoţie, fără inspiraţie, fără discurs, fără politicieni, fără cap. Doar o expoziţie de tâmpenii, incompetenta doamnă Gorghiu şi sinistrul cor mademoiselle. A, şi încă ceva:
Cel mai mare scor PSD din istorie.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. Tot raul spre bine. PNL scapa de doamna Gorghiu and Co., PSD va face un guvern care nu va putea sa-si tina promisiunile electorale si la urmatoarele alegeri poate vom avea mai multa emotie si alianta de dreapta, va fi in stare sa mobilizeze diaspora.

    Cu aproape 50 % din electoratul de dreapta in strainatate, nu poti castiga alegerile in tara, daca nu stii sa mobilizezi diaspora.

    Reply
    • aiurea, or sa o bage pe aia cu greaua mostenire si aia e. o sa anuleze in cateva zile toata munca ultimelor 12 luni…

Leave a Comment.