Asta înseamnă să fii papagal

PNL papagal
Să dai preşedintele României în urmă cu mai puţin de un an, să beneficiezi de cel mai favorabil context (d.p.d.v. juridic) pentru a schimba Guvernul. Şi să facă Ponta mişto de tine de la tribuna Parlamentului. Asta înseamnă să fii papagal!

Poate cineva să explice strategia liderilor Gorghiu şi Blaga? Ce rost avea moţiunea de cenzură de astăzi? Da, am înţeles, a fost dreptul lor constituţional să o facă. Dar nimeni, indiferent de partid, nu a crezut vreo clipă că moţiunea de astăzi va trece.

Textul a fost scris în bătaie de joc, pe două pagini. Probabil în pauza dintre coafor şi pedichiură. Până şi aliaţii lor din opoziţie, recte UDMR, au spus că vor vota împotriva Guvernului, dar nu pentru textul moţiunii. S-au simţit jenaţi ungurii de grozăvia textului mâzgălit de liberali.

Au mai organizat şi miting în dimineaţa votului. Să se asigure că tabloul penibilului este complet. Te lauzi că aduci 15 mii de oameni, încropeşti pe frig şi ploaie o turmă de vreo 3 mii, şi îi laşi pe mâna lui Boagiu – Au văzut-o pe Ancuţa un fel de William Wallace; se cutremură munţii de patos când cuvântă.

Moţiune făcută în bătaie de joc, miting organizat de PNL la care liderii Gorghiu şi Blaga au considerat inutil să se prezinte. Dar cerem demisia Guvernului. Pentru că este dreptul nostru constituţional!
Ăştia nu realizează că se fac de râs în faţa populaţiei care ar trebui să-i voteze anul viitor?

Este foarte frumos cu liberalismul nostru conceptual, cu ideile puţine dar hotărâte, cu egalitatea de gen… Dar totuşi, Alina Gorghiu preşedinte? Până când?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

Leave a Comment.