Despre necesitate și dorință

Scris de Corbu

corbu1”În momentul în care lucrurile ajung insuportabile și impun actul material de a le pune pe hârtie, sau când o întâmplare accidentalã, de obicei una minorã în aparențã, dar decisivã în acest proces complicat, declanșeazã actul acesta, abia atunci se produce adevãrata transmutație, sau, cu un termen impropriu dar acreditat, „creația.””(A.Paleologu)

Țin să precizez de la început că nu sunt un fan al cunoscutului eseist, dar pe principiul: când un lucru este bun, nu are rost să-l schimbi, am preluat întocmai această mărturisire, negăsind un alt mod de a spune același lucru fără să fiu pus la zidul infamiei pentru plagiat.

Așa au luat naștere primele două articole publicate pe Reacții.ro (scrise de Corbu), subsemnatul descoperind cu ocazia asta Terapia prin scris.

Și ca să aplicăm principiul reciprocității, după ce voi m-ați ascultat cuminți (degrevându-mă astfel de cheltuieli imense la psiholog, după modelul american), m-am gândit să vă ascult și eu pe voi, propunându-vă o terapie de grup. (pe timpul acesteia, în loc de fursecuri vă recomand berea cu același nume)

O să incep eu:
Mă numesc Corbu și nu pot face tot timpul diferența între nevoie și dorință. Ultima oară am vrut să achiziționez un laptop nou, că ăsta pe care-l țin acum în brațe și-a depus cererea de pensionare. Bine-nțeles că mi-am propus un buget de X lei, ajungând să mă conving că trebuie să iau unul care să coste 2X (până acum nu am cumpărat nici unul, sunt total blocat).
Aștept reacții de la ceilalți suferinzi 🙂

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Nevoia fara dorinta se numeste obligatie. Nu cred in asemenea nevoi.
    Pleaca de la premiza ca nu exista o nevoie fara dorinta. Astfel nu mai este nevoie sa faci diferenta intre ele. Eu de exemplu, am legat nevoia de dorinta cum au facuto buddhistii cu ying si yang, in echilibru.

    Reply

Leave a Comment.