2,8 kilometri de cadou

În spiritul Crăciunului vă anunț că dac-ați întârziat cu cadoul pentru soacră nu e prea târziu. Puteți să-i oferiți ceva care o va lua total prin surprindere, nici nu va auzi când vine și nici măcar nu trebuie să fiți prin apropiere (știm cu toții cât de plăcută e compania soacrei…).

2,8 kilometri – aproximativ atât măsoară noul record de luat scăfârlia țintei cu glonțu din pușcoci. Nu a fost neapărat căpățâna nefericitului dar a fost o zonă destul de importantă cât să-l trimită în iadul teroriștilor…

Pentru multă lume să tragi cu pușca cu lunetă e ceva extrem de simplu, iei ținta în cruce, apeși pe trăgaci și gata – c’est fini la comedie. De fapt imaginea asta e valabilă doar dacă ținta e foarte aproape în rest trebuie făcute niște corecturi substanțiale.

De exemplu cu o carabină de vânătoare și ciuta la aproximativ 400 de metri, corectura a fost cam de 2 metri deasupra țintei… 2 metri atât cobora glonțul până la cornuta respectivă. Bineînțeles când vorbești despre un pușcoci  militar de mare calibru, proiectilul nu mai pică așa de repede și nici nu-l ia vântul atât de ușor dar când vorbești de ținte la peste 1 kilometru, să nu mai vorbim de aproape 3, e clar că thi sniper a știut ce face.

În concluzie dacă vreți să livrați cadoul așa luați în calcul vântul și distanța, cu soacrele nu-ți permiți să ratezi că nu mai primești a doua șansă.

PS. da, de Crăciun trebuie să merg și la soacră.

sursă

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.