Therme te face neprost

thermeV-am povestit AICI despre prima mea experienţă la Therme. Nu am fost pe de-a-ntregul mulţumit, principala problemă fiind asta “Idee austriacă pusă în practică de români”
Eh, am mai încercat o dată. Şi am făcut-o mult mai inspirat. Pentru mine, toate zilele sunt la fel, nu există duminici şi sărbători legale. Atunci, la ce să mă îmbulzesc în zilele când tot norodul are liber? M-am dus frumos, elegant, într-o marţe roz.

Superb! Da, am reuşit să admir şi să savurez spa-ul ăsta în toată splendoarea lui. Nu m-a mai impresionat într-atât de mult apa de vreo şapte ani; pe vremea când pluteam între insule greceşti şi vedeam fundul mării, 20 de metri sub mine.

Tot ce nu a mers bine data trecută acum s-a rezolvat. Nu mai aşteptai juma de oră pentru o bere, aveai loc la masă oricând, nu mai ceda sistemul, nu mai nimic! Cu de vreo trei ori mai puţini clienţi, Therme chiar funcţionează aşa cum a fost gândit. Fie şi sub administrare românească.

Aş putea să povestesc despre miile de orhidee din jurul bazinelor, despre sutele de palmieri, apa veşnic incoloră, inodoră, insipidă. Exact: insipidă! Nu doar am gustat, am băut pe săturate, răsucit şi aruncat în toate părţile pe dobogane. Aş putea, dar găsiţi texte de preamărire a Thermeului şi în alte locuri.

Insist totuşi să împărtăşesc cu voi aspectul care m-a impresionat poate cel mai mult: calitatea clienţilor. Aceiaşi bucureşteni care scuipă seminţe în parcuri, aruncă chiştocul oriunde, urinează în lift şi înjură cu patos în Berceni, să-i audă gagica din Militari. Toţi troglodiţii ăştia scârnavi, la Therme se comportă impecabil.

Preţurile nu sunt exclusiviste, spa-ul a fost gândit pentru tot poporul, berea este la fel de scumpă ca la orice terasă mediocră din cartierele muncitoreşti. Doar că este Therme.

Din momentul în care pui piciorul pe tărâmul ăla, te izbeşte iluminarea “Olele, muică, am dat peste civilizaţie!”
Şi brusc nu mai eşti un neghiob care face “bomba” în piscină, fumează unde simte erecţia mai vârtoasă, nu unde s-a amenajat special, hăhăie să-l audă mă-sa de acasă, se ia la harţă după a treia bere.

Nu ştiu exact explicaţia fenomenului, dar bănuiesc că este aceeaşi pentru care românii plecaţi la muncă în afară respectă toate regulile. Iar când se întorc în România, aruncă borcanele pe fereastră.
Nu e vorba doar de frica legii. Se spune prin popor că omul sfinţeşte locul. Cred că şi reciproca este la fel de solidă. Am simţit pe pielea mea – Therme te face neprost.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

24 Comments

 1. Locul nu-l cinsteste niciodata pe om, intotdeauna este invers.

  Oamenii tind insa sa se comporte diferit, in functie de locul unde se afla. Se numeste adaptare. Un loc poate sa impuna respect sau repulsie sau indiferenta.
  Romanii, la modul general, nu sunt nici barbari, nici foarte civilizati. Ei traiesc intro lume aflata in tranzitie, cu un picior inca in mocirla, dar cu mintea in occidentul civilizat. La majoritatea dintre ei le curge inca fascinatia si respectul fata de occident prin vene. Therme este o bucata de occident, in mijlocul balcanului romanesc. De-aici respectul fata de loc.

  Reply
 2. Băi boșilor, dacă vreți să mai comentez aici, la voi pe blog scoateți câte 10 euro de căciulă, mânca-v-aș gura :)))))) Viața-i grea, omătu-i mare, tre să trăiesc și io frate, să supraviețuiesc, nu mai mă ajung cu pensia lu mamaie :))

  Reply
 3. Freigedank, daca tot te dai parlit si viata e grea, iti dau 1.000 de EUR daca te deconspiri aici pe blog.
  Dani va propune o metoda prin care sa dovedesti ca tu esti Freigedank.

  Eu as vrea un articol semnat Freigedank, cu poza si CV, exclusiv pentru reactii.ro, pentru care sunt dispus sa cheltui 1000 de euro.

  Reply
  • Corban:

   Încearcă :))

   Hary:

   Barosane, deci asta e oferta mea. 1000 e mult prea puțin pt magnitudinea, amploarea pe care o poate avea demascarea mea.

   Dar dacă mă gândesc mai bine, e mai avantajos pt mine să rămân ca Zorro, învăluit in mister. Cum îmi spunea un fan ultras de al meu pe un alt blog- dacă io accept să mă demasc pt 1000 sau 5000 sau 6000, nu conteaza, ce VÂND mai apoi? Ce au în comun karla-s dream, stig, cine dracu o mai fi și ăsta, sau Darth Vader? Exact. :))
   Deci eu trebuie mai degrabă și e mai avantajos pt mine să mă vând ca un mister ! Și produc mult mai mulți bani decât aceste sume derizorii pt o demascare care poate apoi nu aș scoate profit. Deci înțelegi? Eu sunt un fel de Zorro :))

 4. Cum adica ce vinzi mai apoi? Intrebarea corecta este, ce ai vandut pana la oferta mea generoasa? Concret, nu aplauze si injuraturi pe bloguri. 🙂

  Vorba lu Corban, pentru 5000 de euro nici nu ma mai incurc cu tine, vorbesc direct cu cei de la SRI. 🙂

  Reply
  • 3000 mânca-ți-aș și sunt al tău! :))

   Hai frate să ne întâlnim la jumate, nici ca tine,nici ca mine. 3000 mânca-ți-aș talentu tău! :)) Și mă dau în stambă! :)) Fie ce-o fi!

  • Ce negociază Fraugedank :)) Cred că e de acord şi cu 1001, dar să ştie el că a negociat şi a mai câştigat un euro. Şi mă face pe mine “târtan”

  • Eu să fi fost în locu tău nu ezitam să-l cumpăr pe Freigedank, adică pe mine. Ia-mă acum mânca-ți-aș cât sunt liber de contract. Îmi dai 1000 salariu pe lună, plus o primă de instalare 500 de cocos :))

   Am idei, mânca-ți-aș gura , de nu facem blogu ăsta nr 1 pe România și nu numai. Dacă mă implic eu cu tot talentu și energia mea, nimeni nu ne va sta in cale. Îi detronăm pe toți, frate! Mă bagi pe mine titular mânca-ți-aș, mai e și Corban. Fomescu rezervă. Îi rupem pe toți. Am idei multe. Facem rubrici aici pe blog. Păi numai un articol semnat de mine rupe tarlaua ești nebun :))

   Pot să fac o rubrică – Amintiri din pușcărie, unde să îmi scriu memoriile din pușcărie aici pe blog, ca să nu mai scriu carte. Faci rubrici cu mine solo. Concursuri. Fac și o rubrică cu Corban de exemplu- ,,Stan și Bran” de exemplu. Stan Și Bran prin europa, ne sponsorizezi calatorii prin țară și Europa de unde noi ne relatăm aventurile. Mai fac un serial – A. FREIGEDANK, Viața mea. Așa cum este ea.” :))) , unde scriu exact ce fac, ce-mi vine, ce meditez. Ce respir pe moment, ce inspir. Vom afla și dacă eu provin de pe altă planetă extraterestră și dacă da de unde. :))

   Deci nu știu, sunt multe. multe idei. Dar problema sunt diri-dari, banii :)) ne trebuie finațator. :))

   eu in locu tău, ți-am zis, m-aș transfera acum. De exemplu dacă m-ar lua altul, după aia dacă tu m-ai vrea ar trebui să-i plătești ăluia cât cere, că sunt proprietatea lui, plus după aia salariu meu care va crește dacă aș juca la un barosan. :))

   Deci ia-mă acum cât sunt liber de contract. E ocazia ta, bo$$

  • Freige, nu e rău ce propui tu, n-am ce zice. Doar că exagerezi cu ca$$$-ul.
   Hai să vorbim serios acum. Pe tine nu te ligitimează NIMENI la banii ăştia. Nici mâcar pe aproape. FC Barcelona şi FC Real sunt scârţari, îşi rod unghiile, nu se compară cu FC Hary. Păi dacă îţi dă FC Barcelona o mie de coco pe lună, înseamnă că face foamea, mănâncă parizer tot anul. Hai să fim serioşi… nimeni din online-ul românesc nu îţi acoperă pretenţiile astea. Barca şi Real nici 50 de euro pe lună nu-ţi dau. Ăia cu 50 de euro mănâncă scoici la bulgari şi se laudă pe blog, ce dreq :))
   Hai să fim realişti.

  • Da bă, dar să știi că FC Real mi-a oferit la un moment dat 1000 de dolari pe lună ca să scriu pentru blogul său, mai precis să fiu corespondent din Siberia, de la Novosibirsk :)))))) Nu s-a mai reluat discuția, dar mi-a oferit. Cred că mi-ar oferi în continuare dacă reiau negocierile :)) Nu cred că a glumit. poate acum o fi sărăcit cum zici tu, nu știu :))

  • “FC Real mi-a oferit la un moment dat 1000 de dolari pe lună ca să scriu pentru blogul său”

   Te-a aburit grav. Eu îi ştiu şi pe Cetin şi pe Vali. Ăştia dacă-ţi dau ţie o mie pe lună, sunt în pom. Următoarea zi fac cerere pentru ajutor social. Ce dreq, mă, tu crezi că plouă cu bani în online-ul nostru? Mai ales că s-a cam dus pe falus totul în ultimul ani. Au scăzut foarte mult calitatea şi IQ-ul comentatorilor pe terenul lor. Sunt convins că ai observat asta şi tu. Barca şi Real sunt în pom, îşi fac cruce pentru mia de euro. Nu mai aruncă publicitarii cu mii de euro ca să comenteze Gigel şi Măria din căminul satului.

  • Bă nu te contrazic, așa o fi. dar am unele îndoieli că ar fi chiar săraci. Am observat și io că la bani e cam avar nentu Cetin :)))) Comentariile ca comentariile, dar aș zice eu că a scăzut chiar calitatea lor , ce scriu ei, jupânii :))

   Acum sunt nițel supărat, am flat că Rapidu nu poate juca în LIGA 1. Adică s-a dizolvat,nu mai este deloc.nu mai există

  • Corbane, cred că în proporție de 85% voi accepta oferta lui Hary, și mă voi transfera la voi. Mai tatonez puțin terenul cu grăsunu, dar cred că ai dreptate. M-a aburit mult. E pe ducă, și el și barcelona :))))) Barcelona are un nucleu dur de capete de cretă, de aceea o mai duce, plus cred că e și ceva politic la blogu lui.

   În schimb, ăstălalt, nentu Ghenghis Han, nu doar că nivelu comentatului a scăzut , dar și nivelul lui, ce produce el, contentu lui a scăzut. Ce-l mai ridicam eu , dacă nu mai comentez eu știi cum se duce pe topogan? :)))))))))))))
   M-a aburit că îmi dă 1000 pe lună. Numai gura e de el. Poate atunci avea, nu zic nu, dar acuma am început să am îndoieli. Ce dracu mă, el îl vrea pe Freigedank angajat și el face reclamă la blogu nevestesii :)))))))))))))) Cred că se duce rău la vale, în 2-3 ani e kaput :)))) N-ai văzut articole : ,, Mă strigă șunca Meda din frigider”, ,,Nu mai mă dau pe topogan” :)))))))))))) Ce dracu mă…. Am vrut io să-i zic, dar am zis să nu să supere. Am vrut să-i zic: Păi tu ai loc să te dai pe topogan, mă? :)))))))) Intri? Încapi? :)))) Nici dacă te dai cu vaselină nu cred că intri pe topogan :)))))))))))))))
   Chiar sunt curios cât o mai duce nentu Cetinescu în online. Știi că mi-am dat seama că-i pe ducă? Când am văzut că i-a făcut blog lu nevastă-sa . ce dracu mă….

 5. Deci Freige, fii atent aici ultima oferta.
  1000 euro prima de instalare.
  Te deconspiri doar noua, adica mie, lui Corban si Mafoamea. Deci nu in public, da?
  Tu te obligi sa scrii zilnic cel putin un articol, semnat Freigedank. Te cenzureaza Corban.
  Daca rezisti trei luni asa, iti fac contract. Termenii ii negociem dupa ce ai demonstrat ca poti scrie zilnic cel putin un articol pentru reactii.ro.

  Deal?

  Reply
  • Da, e o ofertă tentantă, aș avea mici amendamente , dar da, mă gândesc și te anunț, bo$$

 6. N-aveam mă și io un impresar ca Mino Raiola, mânca-v-aș gura, stau să mă zbat , să negociez singur. :)))

  Uite aici impresar, ia peste 20 milioane euro numai comisionul lui, la transferul lui Pogba. Ăsta da șmecher, cred că e mai tare decât era nea Giovanni, nu cred că nea Giovanni să fi luat așa comision vreodată :))

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mino_Raiola

  http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Serie+A/Transferul+lui+Pogba+la+United+s-ar+fi+facut+Raiola+a+fost+convi

  Ca să vedeți și voi cât contează să ai un impresar bun, mînnca-v-aș. I-a convins p-ăia(bine, că jidanii de la Manchester au o grămadă de bani) să dea o sumă imensă 120 de milioane pt ce? Hai să fim serioși că negru ăla nu valorează niciodată 100 de milioane. E bun, are calități dar e exagerat. Uite cât contează un impresar. :))

  Reply

Leave a Comment.