În sfârșit l-am întrecut pe Caragiale

A venit și ziua aia.

De când sunt mic aud constant câte un citat, o vorbă, o expresie, o figură din opera lui Caragiale, puse în legătură cu ce se petrece în prezent, ca și când societatea românească s-ar afla într-o continuă cursă cu savuroasele trageri din penel ale domnului Luca.

”Bine le-a mai zis Caragiale”

Ei, cred că de data asta am trecut în față și cred că trebuie să ne căutăm alt scriitor cu care să ne măsurăm forțele… 

*

Aud la radio – în timp ce cu câteva secunde înainte anunțasem că am nevoie de o zi-două de relaxare și mi le iau pentru un pescuit scurt, imediat ce termin muncile urgente – că se vestesc niște geruri cumplite, total anormale pentru perioada asta a anului, de crapă tăciunii din sobă.

”Acu v-ați găsit mă să dați cu ger când vroiam să mă duc și eu un pic pe apă, nici atâta nu merit nu?”

*

Probleme mari cu bugetul pentru guvernul Ponta. Într-o țară în care politicul și clientela politicului fură tot, nu mai sunt bani să se acopere parazitismul ăsta și vistieria e goală, goluță, problema masivă pentru un partid politic la putere care intră acuși în luptă electorală. Taxe noi, care mai fac un pas să sufoce mediul privat, ridicarea limitei în taxarea locală (vrea primarele să-mi ia impozit de nX10 pe gard îmi ia) și…

*

Ce treabă are dom’le gerul anormal de îngheață flacăra de la lumânare cu bugetul lui Ponta?

V-am spus că în viața vieții lui Caragiale nu s-ar fi gândit la așa ceva… v-am spus sau nu v-am spus?

Se vorbește prin cercurile de oameni informați că amenințarea asta cu gerurile este o manevră pentru a accesa fondurile de urgență ale guvernului în care nu se poate băga mâna decât în caz de calamitate.

Trebuie să-l citez pe marele artist al poporului, Smiley – Bă, ești nebun?

Deci cum? Anunțăm geruri paranormale ca să suplinim bugetul? Deci nu, nu, pur și simplu nu se poate.

Dar dacă se poate, am câștigat, l-am făcut, l-am terminat, i-am dat ceață lui Caragiale.

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

7 Comments

  • Cred că e vina categoriei în care vin posturile astea – miorisme sub lupă – deocamdată am dat numai peste nasoale, când o să ajung la miorismele frumoase tonul o să fie altul 🙂

   n-am pățit nimic special, numai s-au înmulțit românismele enervante și le dau atenție în scris.

  • Dani, dac-ar fi teoria conspirației… aștept gerurile cumplite să vină mâine-poimâine și văd cât e de pe bune faza.

  • Conform informatiilor mele meteo, va scadea temperatura in weekend si luni, spre un minim de 3 grade dimineata. Guvernul pentru ce perioada a dat pronosticul de ger apocaliptic? Poate a zis de inceputul lui decembrie.

 1. La radio zicea de perioada imediat următoare și de geruri năprasnice mult sub limita normală de final de toamnă… în decembrie am simțit -35 și nu a zis nimeni de geruri anormale atunci, ce-i drept bugetul stătea mai bine și eram mult înaintea crizei :))

  Reply
  • Astia oricum pot sa scoata oricand vor toti banii din buget, sa se stearga cu ei la fund si sa le dea foc. Sunt stapani pe tarla, fac ce vor. Nu avem vreo influenta in sensul asta. Ei cu banii, noi cu platile.
   Singurul lucru pe care il pot face e sa nu le dau bani. Sa nu mai platesc taxe. Venituri cat mai mici, rezulta taxe platite mici sau deloc. I-am facut pe nemernici! 😀

Leave a Comment.