Ionuț Budișteanu în top 16 cei mai influenți adolescenți din 2013

Time100 a scos un top cu 16 poziții a celor mai influenți adolescenți din 2013 în care apare și Ionuț Budișteanu, câștigător al Târgului Internațional de Știință și Inginerie pentru liceeni cu un proiect de vehicul care se conduce singur, la preț de fabricație extrem de accesibil (în jur de 4000 dolari).

Pe mine m-a surprins plasarea lui Ionuț în top pentru că nu văd nicăieri capitalul masiv de influență cu care e girat de publicație și care îl pune lângă cântăreți de succes, fiica președintelui american, sportive de performanță, o icoana activismului politic în cursă pentru Nobel și așa mai departe.

M-am tot sucit și răsucit până mi-am dat seama că mă limitez la prezent ceea ce probabil autorul articolului nu a făcut. Dacă mașina lui Ionuț se va produce vreodată în serie, sau măcar o parte din conceptele lui vor fi folosite, atunci va influența o lume întreagă.

Deocamdată Ionuț a rămas în țară, refuzând oferte de la Tesla și Google, pentru a-și aprofunda studiile. Dintotdeauna am fost de părere că dacă vrei să înveți o poți face în orice fel de școală și sunt tentat să-i dau dreptate lui Ionuț când spune că studiile afară sunt un moft dar apoi revin la realitate.

Pentru mine, dezamăgit total de modul în care facultatea de drept ieșeană înțelegea să-și pregătească studenții, o vizită la Cambridge m-a lăsat cu un gol în stomac și cu un regret etern că nu am avut șansa să studiez și eu în așa un climat. Cred că Ionuț nu-și dă seama de spiritul care domnește într-o facultate de prestigiu de afară, de opțiunile și sprijinul pe care îl ai și, poate cel mai important, de nivelul colegilor cu care concurezi.

Bineînțeles că poate să învețe enorm și aici, dar o va face mult mai singur și mult mai lipsit de mijloace practice decât acolo.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.