Să exploatăm zăcământul de prostie

„Românul nu vrea un diplomat în fruntea ţării, ci un om popular, care ştie să se aplece, să ia de gât şi să pupe şi ţigani, şi ţărani, aşa cum face Traian Băsescu. În plus, din ce am întrebat şi noi lumea, populaţia din judeţul Vaslui o adoră pe Elena Udrea” (Ion Vrînceanu – preşedinte PMP Vaslui)

Nu ştiu dacă doamna Udrea i-a ascultat sfatul sau strategia era deja trasată. Cert este că acum, prima doamnă a ţării se află în turneu. Astăzi aleargă în jurul Cetăţii Alba Iulia, ieri a fost în Reşiţa pentru “un prânz pe cinste”

elena udrea

Păcat de salamul ăla. Probabil nici câinele doamnei Udrea nu a vrut să îl pună pe limbă.

Observ un fenomen îngrijorător în rândul clasei politice româneşti. Îl vom numi fenomenul Dubai. La fel cum prinţii arabi trândăvesc toată viaţa cu fundurile pe un zăcământ imens de petrol, prinţii şi prinţesele politicii româneşti s-au culcat cu urechea pe un zăcământ. Un zăcământ de prostie. Iar spre deosebire de cel arăbesc, al nostru chiar este inepuizabil.

S-a renunţat la ideea unei imagini construite inteligent şi migălos, la doctrine, programe şi alte strategii dovedite ineficiente în trecut. “One man, one vote” Iar un vot câştigat cu greu prin decenţă şi sacrificiu este egal cu un vot câştigat într-o alimentară din Reşiţa.

D-l Ponta şi-a înfipt demult colţii de vampir în zăcământ. Acum au intrat adânc şi colţii Udrei. Rămâne de văzut cine va suge mai bine.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

Leave a Comment.