Român ajuns celebru în Germania

-În urmă cu două săptămâni, un tir s-a răsturnat în judeţul Dolj. Tirul era încărcat cu bere şi se deplasa de la Timişoara spre Bucureşti. Şoferul le-a cerut ajutorul localnicilor pentru a recupera din încărcătura răsturnată. Localnicii au fugit peste câmp cu sticlele de bere, ba chiar şi-au adus maşinile personale pentru a fura mai multe. Acuzaţi de furt calificat, localnicii au declarat că au luat berea pentru a avea ce bea de Sfânta Marie. Eh, românisme.

Şi totuşi, se întâmplă la case mai mari. Sâmbătă, 23 august 2014, circulaţia auto a fost oprită pentru câteva ore la intrarea din München pe A9. Motivul: 24.000 (24 de mii) de sticle pline cu bere Paulaner, împrăştiate pe carosabil. Operaţiunile de curăţare şi salvare a sticlelor scăpate cu viaţă au durat până târziu în noapte.

Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă tirul răsturnat în München avea aceeaşi soartă în judeţul Dolj? 12 mii de litri de bere vărsaţi peste lunca oltenească. S-ar fi format o mică gârlă, trecută automat în patrimoniul localnicilor. Dacă nici ăsta nu e semn de la Sfânta Fecioară, atunci care?
Noroc că nu au ce căuta vreodată atâtea sticle de Paulaner pe meleaguri craiovene.

A, încă un dealiu. Site-ul care ne prezintă ştirea din München a ţinut morţiş să ne anunţe că şoferul tirului este român. Au considerat irelevant numele, importantă este naţionalitatea. Mercedes isbitanzid

Mai multe amănunte AICI

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

    • Cica asta a fost constatarea pompierilor veniti la locul accidentului. Cauza: Soferul roman :))
      Nu stiu de ce au considerat nationalitatea atat de importanta cei care au scris articolul. Dar nu pare prezentat intr-un mod laudativ.

Leave a Comment.