Becali, steaua fotbalului românesc

gigi becali2Steaua s-a calificat în play-off-ul Champions League. Se discută despre vreo 10 milioane de euro care vor intra în conturile clubului. Gigi Becali anunţă întăriri.

Încă un an în care fotbalul românesc, la nivel de cluburi, există în Europa doar datorită Stelei. Restul s-a făcut de băşcălie, ca de obicei, cu scoruri rotunde de 0-3 şi 0-5.
Becali este un incult instabil emoţional şi ulciorul nu merge de multe ori la apă? Până la urmă, incultul instabil va da cu el de pământ.

Probabil aşa va face, într-un final. Şi totuşi… de vreo 15 ani, apa e rece şi ulciorul încă teafăr.
S-au jucat nişte meciuri cu Real Madrid, Valencia, Chelsea, Lyon (în perioada lor de glorie), o semifinală de Cupa Uefa.
Şi, în incultura lui instabilă, Becali a crescut jucători pentru export. Ultima dovadă este Nicuşor Stanciu, fotbalist cules de la Vaslui în urmă cu 3 ani.

Gheorghe Becali este cel mai de succes patron din fotbalul românesc, din toate timpurile. Să ne fie ruşine? Am putea, dar asta nu ciunteşte în vreun fel succesul lui şi performanţa echipei.

Nu ar trebui să ne surprindă nici faptul că patronul incult şi infractor, managerul coleric şi infractor plus antrenorul manelist formează cel mai performant staff din fotbalul românesc.
Până la urmă, lucrează cu fotbalişti nu cu pianişti. Dacă asta s-a dovedit, în repetate rânduri, formula câştigătoare, cine suntem noi să aruncăm pietre de pe margine?

Fotbalul românesc este în hazna până peste nas şi urmează în orice moment să-şi dea ultima suflare? Da, un scenariu plauzibil.
Dar nu mi se pare corect, ca de fiecare dată când plângem dezastrul din fotbal, să arătăm cu degetul spre Becali. El şi-a făcut datoria, în limitele inculturii şi instabilităţii sale.

Restul ce au făcut?
Statul român ce a făcut în afară de:
– Ăhă, ăhă, ăhă… nu mai avem bani pentru Steaua, se dizolvă echipa! Să ne ajute cineva!
(15 ani mai târziu)
– Ăhă, ăhă… Bă, Becali, bă, tu ai folosit abuziv numele Steaua! Dă-ne un catralion de euro sau băgăm râcă între suporteri cu FCSB şi alte mizerii.

Apropo, în toată Europa, numele oficial folosit este Steaua Bucureşti. UEFA foloseşte numele FC Steaua Bucureşti. Noi suntem mai deştepţi, ca de obicei, îi zicem FCSB.

Revenim. Restul ce au făcut? Unde sunt investitorii culţi şi stabili? Statul român ce a făcut în afară de cerşetorie şi ţepe?

Da, incultul, colericul şi manelistul sunt a mai de succes echipă din istoria fotbalului românesc (mă refer la ăsta modern, capitalist). Pentru că merităm.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

 1. Vor fi doua meciuri de vis pentru Steluta lui Becali. Sper din tot sufletul sa piarda la scor Steaua, nu as putea suporta reactiile massmediei romanesti in cazul unui rezultat cat de cat bun. Mi-a venit pur si simplu sa vomit la comentariile de dupa victoria cu Sparta Praga.
  Stiu ca nu se va califica Steaua, dar nu as suporta nici macar un rezultat la un gol diferenta. 🙂

  Am ajuns sa imi placa mai mult Dinamo decat Steaua, doar din cauza Becalului si a presei sportive partinitoare la maxim.

  Cine a tinut sau mai tine inca cu Poli Timisoara, intelege ce spun, cand spun ca mai bine tin cu Dinamo 🙂

  Reply
  • Nu cred că vor pierde la scor. City va încerca o calificare pragmatică, minim de efort. Încep campionatul şi au meciuri mai tari în weekend decât marţi sau miercuri cu Steaua.
   Iar Steaua vrea în primul rând să iasă onorabil din Champions League, să nu se facă de râs.
   Când ambele formaţii ţintesc aceeaşi desfăşurare, există şanse mari să iasă 🙂

  • Eu sunt Freigedank, cea mai primitivă vietate din blogosferă şi stratosferă. Îmi place să scriu propoziţii agramate şi să înjur birjărește. Atât mă duce capul.
   Lumea mă ia de prost şi râde tot timpul de mine – Viaţa are sens, sunt fericit!
   PS: M-am căcat pe mine. Din nou.

Leave a Comment.