Ray Donovan, Blacklist, The originals – trei seriale noi

Ray Donovan este unul din serialele apărute anul ăsta și este extrem de bine făcut. Are o atmosferă gen Sopranos, poate chiar un pic mai tensionată ca medie dar cu mai puține planuri secundare. Nu e chiar cu mafie dar nici departe de lumea asta nu e.

Ray, personajul pe care se concentrează seria, este un fixer dur și fără scrupule pe care ieșirea tatălui său din închisoare  îl aruncă într–un vârtej de resentimente și amintiri dureroase. De-aici totul denaturează într-o luptă surdă în care fiecare își folosește abilitățile interlope pentru a-și atinge scopul. De remarcat șarmul diferit al cuplului tată/fiu.

Realist, agresiv, negru, personaje excelente pe toată linia. De urmărit.

 

Blacklist, un serial pe care l-am așteptat cu nerăbdare. După cum prevedeam James Spader face un rol excelent și construiește un personaj de nota zece. Ritmul este decent, restul personajelor sunt și ele ok, acțiunea este convingătoare și cazurile sunt mai interesante decât media zecilor de seriale ”polițiste” pe care le-am servit. Probabil nu-l cotez drept cu adevărat bun pentru că ma așteptam la un pic mai mult. Nu e rău deloc dar aș fi vrut să fie strălucitor, mai inteligent și subtil decât e, poate se dezvoltă crescător :).

 

Serial cu bampiri, sincer nu am văzut ceva interesant pe tema asta în afară de True Blood (care nu e pe gustul oricui). Ăsta nu mi se pare că face excepție dar e destul de plăcut de urmărit, reușind să nu mă facă să râd și să închid playerul din cauza șabloanelor prostești sau a vampirilor ultra sensibili și super îndrăgostiți. Profită de cultura New Orleans-ului pentru a plasa acolo o comunitate de vampiri, vrăjitoare, vârcolaci în vremuri moderne.

În ordine deci de la primul la al treilea: Bun, Bunuț, Mediocru.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.