Giganţii social media

sabina_kloutAm citit de curând un articol postat de Sabina Cornovac. Fată simpatică de altfel. Ţin să o felicit pe această cale pentru performanţa lăudabilă. Numai unu-i locul doişpe! Aşa am aflat şi eu, trogloditul online-ului, cine e cea mai influentă persoană din România, pe reţele. Probabil v-aţi fi aşteptat la Nadia, Sorana Cîrstea, Lucian Mîndruţă sau măcar un Gîdea, un Badea, un Bendeac. Nu! Nici pe aproape. Cel putin, primii trei apar în clasament.

Cel mai influent dintre influensări este Alexandra Stan. Urmează trei indivizi/individe de care nu am auzit vreodată şi anonimii Sorana Cîrstea, Nadia, Mîndruţă. Probabil le-a făcut Iulian Comănescu un favor. Altfel, ce să caute pe aceeaşi pagină cu liderul noii generaţii, Alexandra Stan? Felicitări câştigătoarei şi mare atenţie! Fără reclame la Cola, hamburger sau, Doamne fereşte, margarină. Dacă Nadia, a şasea ca importanţă, a trecut prin atâtea, vă daţi seama ce ar păţi Alexandra, liderul social?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

10 Comments

 1. Topurile astea ar fi foarte folositoare dacă s-ar lua în calcul și diverși indicatori ai audienței (vârstă, educație, potență financiară și așa ma departe);

  Așa câteva nume de aici au niște comunități la fel de valoroase ca un sac de sfeclă.

  Reply
 2. Oare la ce ar putea influența Alexandra Stan milioanele cu care interacționează pe social media? Zău așa… eu nu dau în algoritm și nici măcar în rezultate dar concluziile de genul este cutare scor poți fi numit influencer – te mai uiți și la cine apare acolo, mai ales pe podium…

  Reply
 3. Tot îi bine că fără să caut pe google, habar n-am cine-i Alexandra Stan. Şi din lista aia până Nadia n-am auzit de niciunul.

  Reply

Leave a Comment.