Simfonia tăcerii

Sau, mai pe scurt, NINJA.

Mă gândeam eu, după ce m-am uitat de vreo 4 ori la clipulețul ăsta, ce reputație proastă are FB-ul. Că e folosit ca să freci menta la serviciu, că te umple de invidie când îl vezi pe ăla prin ce vacanță a fost, că-ți expune prostia în fața lumii, că e ceva pueril, nefolositor, un fel de bârfă de mahala online.

Pentru mine e o simplă unealtă și rezultatele ei depind în totalitate de cum o folosești. De exemplu dacă-ți populezi lista numai cu prieteni apropiați și oameni interesanți, FB-ul îți oferă două chestii totalmente faine.

Te ține la curent cu ce-ți fac prietenii. Da, e mult mai mișto să vezi o poza, un video, un status criminal, decât un raport la telefon, care nu poate cuprinde aceleași chestii. Telefonul e pentru dat o veste importantă sau pentru plănuit ceva, FB-ul e să-i vezi trăind.

E un foarte puternic motor curator. Absolut toți cei care au intrat în lista mea pe criteriul – uite un om articulat și interesant – postează material foarte bun. Linkuri de citit, fotografii și clipuri deja filtrate de o minte pe care o placi.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

  1. M-ai făcut să mă simt special :)))
    În altă ordine de idei, n-aveam idee până acum că aripile bufniței nu scot niciun sunet în zbor. Foarte tare! 🙂
    Când te gândeşti că pe la vreo 8 ani voiam să devin un cercetător/specialist/naturalist din ăsta de păsări. Îmi cumpărase tata un binoclu si petreceam ore întregi uitându-mă la porumbei şi la ciori cum zboară, cum aterizează, cum se comportă, cum interacționează între ele… 🙂 Chiar aveam şi un caiet unde îmi notam observațiile. Puierile, ce-i drept, dar aveam 8 ani totuşi :)) Eram fascinat de păsări şi încă mai sunt, dar într-o măsură ceva mai mică…

    Reply
    • Bine atunci că nu am executat PS-ul cu care voiam să întregesc desenul – cum în ultima vreme, fiind autor care vrea să prindă la public și are nevoie de audiență ca peștele de apă, am început să acept mai ușor friend-request-urile. Cam de 10 ori mai ușor… :))))

Leave a Comment.