De ziua ta – aplicatie pentru cadouri

De ce nu face FB-ul ăsta și ceva constructiv? Uite, spre exemplu să ne facă viața mai ușoară când vine vorba de făcut cadouri.

Cu vreo lună înainte să-i vină ziua, omul își face frumos o listă de lucruri pe care le-ar dori și o bagă în aplicație. Tu, prieten din copilărie, care vrei să-i faci un cadou fără să-ți bați creierii ce are și ce nu are sau oare ce carte ar vrea să citească, intri frumos și vezi lista.

Te uiți pe ea, îți dai seama ce vrei să-i iei, apeși și rezervi cadoul. Din momentul ăla, cadoul respectiv e rezervat. Omul nu vede asta, că strică surpriza, dar restul prietenilor văd, ca să nu ia și ei aceeași chestie.

Dacă e ditamai Porsche-ul, poți să bifezi acolo, că mai accepți încă 3-4 la același cadou și-atunci pot să se bage mai mulți, pe același sistem. Pot da clic pe el încă 3-4, în limita locurilor disponibile pe care le-a bifat primul, iar costul se împarte între ei. Fiecare cotizează de pe card partea lui, apoi FB-ul dă suma totală mai departe la vânzător.

Cadoul trece de la rezervat la comandat la primit, ca să se știe clar cum stă treaba cu el (fără să vadă sărbătoritul da? și dacă intră de pe contul nevestei, treaba lui că e papagal).

Și gata, dom’le, cu chinul.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

10 Comments

 1. De nu începi să creezi aplicația asta? Mâine-poimâine ți-o cumpără Apple, Microsoft sau Zucămberg cu câteva zeci de meleoane de euro :)))

  Reply
  • Sigur ca da :))).

   Orice lucru pe care nu-l poți face singur, costa bani. Orice lucru de care nu stie nimeni și vrei să afle toată lumea costă bani. Nu mai vorbim că după ce platesti programatorul/designerul/marketingul, s-ar putea sa ai supriza unei copii din partea unei echipe mai puternice financiar, care să-ți ia fața imediat, cu multe înainte de a avea un public care să-ți folosească aplicația.

   N-ar fi prima oară când văd idei de-ale mele puse în practică cu succes mai târziu și asta pentru că foarte puțini dintre noi au capacitatea să atingă idei pe care să nu le mai aibă și altcineva și în nici un caz nu e vorba de vreo pârlită de aplicație FB :)))))))

  • Nu, ma, e departe de tot – aia e cerseala pe fata, iti rogi prietenii sa bage banul in cont, ca sa-ti poti lua tu cadou ( cel putin asa am inteles eu din cele 3 propozitii pe care poti sa le citesti pe site). Never-ever nu as putea sa fac asa ceva.

   Eu vorbeam de o chestie prin care sa le faci viata prietenilor mai usoara, unde sa nu inviti pe nimeni, sa nu ceri nimanui nimic, ci pur si simplu sa pui acolo o lista de lucruri cu care ai avea ce face și ei, dacă oricum iti lua cadou sa o faca la fel de liber ca in mod normal doar sa nu se mai chinie cu cautatul.

   Ce diferenta e intra a-i invita sa-mi dea bani pe cadomatic sau pe mail? Cadoul tot singur mi-l iau.

 2. Pai na, ziceam numai ca zona e in exploatare in perioada asta. Cadomatic iti permite sa spui ce-ti doresti, iar cei care vor sa te sustina, sa-ti “sponsorizeze visul”. Un fel de crowdfunding pentru cadouri de ziua ta 😛

  Tu vrei de fapt un fel de online wishlist, o practica destul de onesta pe care am intalnit-o acum cativa ani la niste amici care s-au casatorit. Oamenii au spus ca nu vor face o nunta traditionala, ci o petrecere simpla si ca nu vor spaga, dar au pus online o lista de lucruri de care ar fi avut nevoie pentru noua lor casa. O parte au fost cumparate printr-un efort comun al invitatilor 🙂

  Reply

Leave a Comment.