Ponta, moment de sinceritate:

-Care dreapta? Care stânga?

pontaÎn tentativa penibilă de a coace gogoaşa electorală, umplută cu minciunele şi rahat, premierul Ponta a avut şi un moment de sinceritate:

“Sincer, cred că e o prostie să mai vorbeşti de măsuri de dreapta şi de stânga. Ce e de dreapta şi de stânga? Banii care se scot de la bănci, pentru că e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populaţie care îi cheltuie şi creşte consumul. Ce e neliberal în asta? Sau cine mai e liberal acuma în România ca să ne spună cum e cu liberalismul sau cu social-democraţia?”

Probabil vă întrebaţi unde este firimitura de adevăr în gogoaşa lui Ponta. Surprinzător, dar există. Într-adevăr, este o mare prostie să vorbeşti în România anului 2014 de “stânga”, “dreapta” sau măsurile lor.

Noi nu avem doctrine, nu avem partide care să respecte o tradiţie. Avem doar nişte sugative adunate în jurul unor bureţi durdulii; în jurul unor baroni. Şi sugativele transferă seva populaţiei la bureţii centrali, păstrându-şi şi ele, evident, câteva picături.

În rest, prostia cu “provizionarea creditelor neperformante” rămâne la fel. Adică proastă. O prostie proastă. Mai sugestiv de atât nu ştiu cum să descriu această nouă pomană electorală, atât de aşteptată de români în ultimii 24 de ani.

Impactul electoral va fi major. Inconştientul cu 1000 de lei salariu – din care plăteşte jumate rată pentru plasma cu diagonala de un metru – îl va pomeni veşnic pe doctorul salvator. Iar populaţia naivă şi săracă, adică grosul votului, va aprecia gestul ca un act de binefacere al guvernului. Ca şi cum banii pentru plasma inconştientului ar veni de la mama lui Ponta, nu tot de la ei, cei mulţi, săraci şi proşti (a se citi simpli).

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. “săraci şi proşti (a se citi simpli)”
    Dupa procentele dezmatate adunate de gogoasa libersocialdemocrata, poti citi fara grija “proşti” (bine, si mulţi)

    Reply

Leave a Comment.