Votaţi ştrumfii!

27-01-2014Conform Debating Europe Vote 2014, un sistem de vot online lansat cu un an înainte de alegerile europarlamentare din mai 2014, social democraţii sunt în fruntea Europei. Conduc cu 22.96% din voturi, la mică diferenţă de liberal democraţii de pe locul doi (22.37%).

Social democraţii au început să crească profitând de criza financiară şi socială instaurată în anumite zone ale Europei. Ascensiunea lor în plan european a influenţat cu siguranţă şi politica românească, PSD-ul redevenind uriaşul îmbuibat de altădată.

Dacă la nivel de Parlament European putem vorbi de doctrine politice, stângi, drepte, portocalii, roşii şi verzi, atunci când discutăm strict de politica internă toate aceste analize nu îşi au rostul. În România nu există doctrine. Sau, mă rog, există doar la nivel conceptual, pentru că, în realitate, atât politicienii cât şi votanţii nu le cunosc sau le ignoră.

Noi, românii, votăm din inerţie, de nervi şi de disperare. Mergem la vot pentru că aşa ne-am învăţat, chiar dacă nu avem o tabără preferată în care credem. Mergem la vot pentru a ne răzbuna pe conducătorii actuali; vrem să îi schimbăm indiferent de cine le va lua locul. Mergem la vot atunci când ne-a ajuns cuţitul la os, ne-am pierdut speranţa până şi în divinitate şi atunci ajungem să sperăm în cea mai improbabilă minune (minunea politică). A, şi mergem la vot din prostie. Tradusă prin bani, calendare, găleţi, pixuri, baloane, sticle de ulei şi kilograme de zahăr.

Din aceste considerente, declar votul românesc lipsit de însemnătate doctrinară sau ideologică. Am putea la fel de bine să votăm nu partide ci găşti adunate în jurul unor baroni ce îşi permit finanţarea campaniei electorale. Nu cred că suntem un sistem democratic. Sistemul românesc de orânduire socială ar putea la fel de bine să fie ştrumfocraţia.

Deja avem un parlament plin cu ştrumfi ciudăţei şi împiedicaţi. Avem şi un Gargamel care încearcă tot timpul să îi vâneze, manifestând chiar afinităţi perverse faţă de ştrumfiţa blondă. Hai să recunoaştem adevărul, să fie ăsta momentul zero şi să instaurăm ştrumfocraţia!
Strumfii sunt la fel ca noi:

Iubesc petrecerea strumfi 2

In anul 2014 încă se mai spală în lighean strumf 1

Sunt hăituiţi de o categorie etnică de culoare închisă strumf 3

Militează pentru legalizarea prostituţiei strumfi 3

Votaţi ştrumfii!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. As finanța o campanie electorala a partidului strumfilor. Chiar cred ca ar strânge mai mult de 5% voturi. Ar trebui sa facem un challenge cup pe reacti.ro sa ne alegem papa strumful. In caz extrem, ma sacrific eu. Doar este pentru o cauza nobila.

    Reply
    • Am fi cu siguranta cel mai simpatic parlament din lume: Aripa stanga, aripa dreapta si aripa strumfilor.
      Eu mi-am facut treaba, am studiat atent proiectul. Analiza contextului international, raportarea la cazul particular ce ne intereseaza (Romania), si, spre deosebire de alte studii, am prezentat si SOLUTIA!

Leave a Comment.