Panarame și maidane

Trei derbiuri am urmărit în weekend: Borussia – Bayern, Milan – Juventus și Dinamo – Steaua.

Cu două săptămâni înainte să apară poza de mai sus, l-am auzit pe Becali, în direct la Digi: “Vorbesc acum cu fina și se rezolvă, da? Ea, săraca, i-a lăsat pe alții să se ocupe. Dar acum sun la fina și… băhăhăhă, când te sună nașul tău e altceva, vedeți?”

În timp ce pe Westfalenstadion se juca cel mai spectaculos meci al toamnei, noi fierbeam în mister și anxietate: Oare ce-au rezolvat Nașul Becali și Fina Firea?
Totul a decurs normal, balerinii noștri au țopăit pe fundul lacului, într-un libret de Berekovski.

De ce normal? Pentru că așa arată normalitatea când habotnicul, fățarnicul, agramatul, infractorul Naș este cel mai priceput patron de fotbal român. Orice activitate la care Becali este premiant ar trebui, printr-o lege marțială, transformată în cenușă și îngropată în var.
Cât despre fina…

Suporterii, ca de obicei, la nivelul nașului, al finei; adăpați din aceeași mâzgă.

Când vezi un copil de 18 ani pregătindu-se să bată cornerul, ce faci? Îi arunci în cap lemne, cartoane, sticle, pungi și petarde! După care fluturi drapelul național și cânți biruitor “Treceți batalioane române Carpații”.

Pentru ca la final, încălțătoarele lui Gigi, de la Gsp la Digi, să exclame cu ochii fleașcă: Extraordinari suporteri! O galerie minunată!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Cat s-a terminat Steaua – Dinamo? Mi-e lehamite sa caut pe net de frica sa nu citesc mai mult decat trebuie. 🙂

    Dortmund – Bayern chiar a fost spectacol.

    Reply

Leave a Comment.