The Musketeers – serial BBC capă și spadă nou 2014

Hai să fim serioși, ce om care-a citit aventurile nemaipomenite ale mușchetarilor în copilărie nu vrea să îi vadă pe ecran?

Când am auzit de noul serial am tresărit plăcut surprins, imediat transportat în cămăruța inundată de soarele amiezii unde îmi pierdeam ore în șir cufundat în cărțile lui Dumas. La fel de repede mi-au coborât colțurile gurii anticipând dezamăgirea…

Problema cu serialele astea croite pe figuri celebre este că-s făcute ca niște desene animate – Hercules, Xena, Robin Hood, Fata lui D’Artagnian toate sunt construite în bășcălie pentru puștani. Se vor ușoare și sunt, iar stupiditatea scenelor e parte din farmecul lor. Dacă te uiți la televizor când rulează așa ceva, decât să dai pe știri, talk showuri sau alte manele televizate, lași să curgă serialul că e bun la spălat creierașii. La asta însă se rezumă experiența și nu sunt seriale pe care să le aștepți, să le urmărești și așa mai departe.

Imediat m-am gândit că o să fie tot din ăsta dar apoi am văzut că e făcut de BBC. Pilotul mi-a plăcut, a fost o bună introducere în scenă într-un registru fără parodie sau săbii zburătoare și picioare fermecate. Azi servesc episodul doi care pare a fi exploziv la propriu.

The musketeers, un serial bbc bine făcut, recomandat pentru fanii genului capă și spadă.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.