Momentul când tranşcenzi în extraterestru

vadim

Aţi înnebunit cu toţii?
Aclamaţi un maimuţoi
Nu vedeţi că-i cad chiloţii?
Babette pleacă la război!

Capul mic, de bibilică
Pe un trunchi acromegal
Monstrul, carevasăzică
L-aţi urcat pe piedestal…

Astfel de anomalie
Nu s-a mai văzut pe-aici
Nu e om, e o stafie
Şolduri mari şi umeri mici.

Tata-socru, ce idee
A pontat la fundul lui
Nu-i bărbat, dar nici femeie
Face pofta orişicui.

E lasciv ca o vădană
Are mersul legănat.
Cine şi-a făcut pomană?
Curva Popii – şi l-a luat!

(…)

Zilnic, face şi desface
Miniştri, chiar comisari
(O caută la găoace
Uneori, nişte curvari).

E normal, căci cimpanzeul
N-are puţă, e pe dos
Dacă scoţi din ei tupeul
Rămîne un vid jegos.

Lacomi sînt, pe apucate
Vizite de lucru fac
Taie panglici inventate
Şi anunţă: Cotcodac!

Fac spectacole, prosteşte
Bani publici aruncă-n vînt
Kim Ir Sen se răsuceşte
De oftică, în mormînt.

Într-o ţară ruinată
Asta mai lipsea: dezmăţ
Propagandă deşănţată
Iar pielea vacii e-n băţ.

(…)

El mongol, ea bulbucată
El plagiator şi hoţ
Ea – un sex cît o găleată
Şi el – un rahat cu moţ.

(…)

Două paţachine triste
Imitînd pe Ceauşeşti
Băgaţi nasul în batiste
Ca să nu luaţi boli lumeşti.

Nu credeam că impostura
Naşte monştri-aşa pitici
Un refren le umple gura:
,,Mîndri că sîntem calici!”

Asta a scris poetul Corneliu Vadim Tudor despre Victor Ponta în urmă cu aproximativ două săptămâni. Poezia este mai lungă, o găsiţi pe pagina de facebook a lui Corneliu Vadim Tudor (Writer). De altfel, respectiva pagină, care a primit binecuvântarea a 85 de mii de like-uri, este înţesată cu poezii şi mesaje anti sistem, anti PSD, anti Ponta.

După 10 zile de la iscălirea capodoperei de mai sus, Vadim Tudor şi Victor Ponta îşi anunţă marea unire întru binele neamului.

Aşa paradă de disimulare, chiar psihopatie, nu am văzut nici în filmele cu proşti. Probabil un actor intră mult mai greu în pielea prostului decât viitorul preşedinte al României.

Pe Vadim îl ştim de când lumea, practic am crescut cu el. Nu putem avea pretenţii de luciditate sau de continuitate în raţionament. Şi el este tot un actor. Dar un actor care se îmbracă natural în orice tip de piele. Dintre toate rolurile jucate, cel al nebunului îl prinde cel mai bine.

Nu înţeleg totuşi cum un om, indiferent că se numeşte Viorel Ponta, este dispus să îşi abandoneze caracterul uman pentru o miză ce se va dovedi într-un final superficială.
“Vadime, eu, Victor Ponta, te implor, vino la mine! Ia-mi demnitatea, ia-mi chipul şi sufletul, uşurează-te pe ele şi apoi dă-le foc! Pentru că mi se pare mai mişto să fii preşedinte decât prim-ministru.”

Aştia nu sunt mândri români. Nici măcar nu sunt oameni, nu au aură de pământeni. Ceea ce se întâmplă acum este de o deșănțare spirituală extraterestră.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

13 Comments

 1. Majoritatea crede ca ponta il surclaseaza pe iohannis intr-o dezbatere.Eu cred ca totul tine de o intrebare cheie.Ex.:
  O.A.: Si acum, intrebarea dvs. pentru dl Iliescu.
  E.C.: Credeti in Dumnezeu, dle Iliescu?
  I.I.: Dle Constantinescu, eu m-am nascut intr-o familie de oameni evlaviosi, am fost botezat in Biserica Ortodoxa Romana si am aceasta calitate. Sigur, in evolutia mea intelectuala s-au produs anumite deplasari, dar am ramas patruns de elementele fundamentale ale credintei si ale moralei crestine. Eu sunt mai crestin si mai credincios decat multi altii care isi etaleaza in public aceasta credinta, cu care eu cred ca nu trebuie sa se faca nici comert, nici propaganda politica. “Crede si nu cerceta!”
  E.C.: Ati declarat ca sunteti liber-cugetator. Asta inseamna necredincios, deci om fara Dumnezeu.
  I.I.: Nu, asta nu inseamna necredincios.
  E.C.: Asta inseamna. Orice dictionar…
  I.I.: Asta inseamna respect fata de…
  E.C.: Dle Iliescu, cu limba romana nu poate fi… Cand ati mintit, atunci sau…
  SAU:Ati fost ieri seara in vizita la SOV?(Base contra Prostanac)

  Reply
  • Asta cred cei de la A3. Eu nu. Si nici cei de la PSD.
   PSD are numai de castigat si nimic de pierdut, daca nu va exista aceasta dezbatere. Pentru ca Ponta conduce cu 1-0 la pauza. Ponta trtebuie doar sa conserve rezultatul.

   Iohannis are insa numai de pierdut, daca nu va avea loc o confruntare sau daca va accepta propunerea indecenta a lui Ponta de a merge intr-un mediu necontrolabil, in conditii de circ mediatic, la televiziuni.
   Prin urmare, cei de la ACL au o problema serioasa. Ei trebuie sa mai inscrie neaparat un gol, daca vor sa aiba o sansa la prelungiri.
   Eu cred ca Iohannis, in stilul lui caracteristic, poate sa-l scoata din minti pe Ponta… Ponta e tare in clanta doar daca da declaratii la TV, dar fata-n fata cu Iohannis, sunt convins ca va da in balarii si se va incurca si contrazice in argumente.
   Iohannis trebuie numai sa-l lase sa vorbeasca mult, si sa intepe in momentul potrivit. Imposibil sa nu-l prinda cu rata-n gura pe Ponta.

 2. tot schimband programele am avut impresia ca amandoi candidatii sunt la aceeasi televiziune))))bine-nteles ca era unu pe realitatea si celalalt pe rtv.

  Reply

Leave a Comment.