O noua aparitie la editura datagroup

Proaspat iesita de la tipar, va prezint cartea care va revolutiona lumea stiintifica.

“În Lumi epistemologic diferite – Noua paradigmă a gândirii, Gabriel Vacariu propune schimbarea cadrului de gândire în care s-a dezvoltat cunoașterea umană din cele mai vechi timpuri și până astăzi: imaginea lumii unice, a universului care conține tot ceea ce există dependent sau independent de noi.

Vacariu oferă o serie de argumente și explicații profund documentate în favoarea unei paradigme inedite, cea a ‘lumilor epistemologic diferite’, care nu sunt nici sub-lumi ale universului nostru, nici lumi paralele, ci lumi diferite care nu există una pentru alta și nu pot interfera vreodată. De exemplu, cititorul va descoperi că mintea nu există pentru nicio celulă a organismului, sau că lumea micro (atomi, electroni etc.) nu există pentru lumea macro (a obiectelor din jurul nostru: planete, scaune, mese etc.), aflându-se în lumi epistemologic diferite.

Vacariu se avântă cu curaj în problemele subtile, complexe și nerezolvate ale științei, cum ar fi relația dintre fizica cuantică și teoria relativității, sau cea dintre minte și creier, demonstrând că acestea sunt false probleme, apărute doar din cauza cadrului de gândire greșit care a dominat și încă mai stăpânește gândirea umană. Astfel, Vacariu nu numai că pune sub semnul întrebării, ci și desființează concepte cum ar fi universul, infinitul, găurile negre și singularitatea, teoria Big Bang, nonlocalitatea in fizica cuantică, cauzalitatea dintre minte și creier, precum și multe alte idei si teorii care până acum au rămas neexplicate și nedovedite în lumea științifică.

Cartea Lumi epistemologic diferite – Noua paradigmă a gândirii reprezintă o sinteză și clarificare a principalelor idei și principii care descriu teoria „lumilor epistemologic diferite”, care au fost dezvoltate de autor în decursul anilor 2007 – 2014 și au fost prezentate publicului în cele 5 cărți precedente, apărute la editura Universității Bucuresti în limba engleză.

Acesta este primul volum al lui Gabriel Vacariu tradus în limba română. Versiunea originală în engleză și traducerea în germană vor fi prezente pe piețele de carte de specialitate din întreaga lume.”

De comandat, se poate comanda direct pe site-ul editurii datagroup.

Spatiul nu a fost niciodata problema mea, nici timpul. Infinitul si vesnicia in schimb, ma omoara…

2 Comments

Leave a Comment.