Iohannis, confruntarea e salvarea ta!

iohannisIohannis şi Ponta încă nu au căzut de comun acord în legătură cu obişnuita confruntare directă. Nu ştiu ce date recente mai au cei din echipa ACL, public nu a fost făcut vreun sondaj comandat de dânşii între cele două tururi. Bazându-ne pe rezultatul din primul tur şi pe cotele oferite de casele de pariuri (ştiu, tot insist pe asta), Iohannis este underdog. Conform cotelor, în acest moment, are şanse de aproximativ trei ori mai mici decât Ponta.

O confruntare directă între cei doi ar putea schimba soarta alegerilor. Lipsa ei, în condiţiile actuale, este DOAR în avantajul lui Ponta! În orice competiţie electorală, cel care trebuie să insiste pentru confruntarea directă este underdog-ul, în niciun caz favoritul. Este logic. Favoritul vrea linişte, se fereşte de orice posibilă schimbare, ca dracul de tămâie.

No, uite că la noi e fix pe dos.

Nu zice nimeni să meargă la RTV. Da, acolo e foarte posibil ca în timpul emisiunii, Ciutacu să scoată o găleată de rahat de sub masă şi să i-o verse lui Iohannis în cap (la propriu). Nu zice nimeni sa meargă la Antena3. Da, mai mult ca sigur, în cazul unui răspuns nefericit dat de Ponta, moderatorul Gâdea îl va înjura pe Iohannis şi îl va da afară din studio.

Dar du-te la Realitatea, la TVR, la B1, la Digi, la Cotroceni, la Universitatea de Vest, de est şi de nord-sud. Du-te undeva, oriunde!

Mi se pare egoist din partea ta, Iohannis, să aştepţi ca handicapul de 10 procente din primul tur să fie recuperat doar prin auto-mobilizarea cetăţenilor. Tu nu vrei să îi ajuţi? Nu vrei să rişti deloc? Ce anume ai de pierdut? În ritmul ăsta, îţi garantez că nici de câştigat.

În cazul unei confruntări directe, ai toate armele pregătite şi lustruite în depozit. Trebuie doar să le apeşi trăgaciul.

Nu, nu se va discuta despre “programe”, planuri de viitor şi alte utopii. O să fie o bălăcăreală la care fiecare va încerca să pară mai curat, în comparaţie cu mizeria adversarului.

Iohannis poate fi atacat prin cele două puncte arhicunoscute. Primul e despre cele şase case, achiziţionate după o viaţă de om în care nu şi-a câştigat existenţa spărgând bolovani cu fruntea. Valoarea de piaţă a imobilelor poate fi justificată. Trebuie doar să coboare din norul său de mândrie şi suficienţă. Şi să explice pentru toţi. Clar, simplu, fără aroganţe şi ghinioane.

Al doilea punct de atac este despre adopţii. Nimic concret, o simplă mizerie de presă ce poate fi demontată fără bătăi de cap.

Şi ATÂT! Astea sunt scheletele din dulapul lui Iohannis. Hai acum să vedem ce are Ponta:

Omul ăsta are atât de multe bube, încât ar trebui să scriu o carte doar despre el, nu un simplu articol. Începând de la minciuni, răzgândiri, fă-uri şi Doine, MTO-uri, doctorate plagiate, manipulări, campanii mizerabile, finanţatori corupţi şi condamnaţi, slugărnicie, falsitate, şi terminând cu Vadim.

Cazul Vadim este o ţintă facilă pentru oricine. Demonstrează perfect caracterul găunos al candidatului Ponta. După ce Tribunul te-a făcut “jalnic poponar”, “maimuţoi”, “cimpanzeu”, “plagiator”, “hoţ”, “vid jegos”, “sifilitic”, “rahat cu moţ”, iar pe soţia ta a făcut-o “bulbucată” si curvă (Ea – un sex cît o găleată), TU, Victor Viorel Ponta, ce faci?! Păi te aliezi cu el, la 10 zile după ce te-a umilit şi ţi-a umilit familia.

Sunt convins că eu, simplu cetăţean, fără pregătirea politică a d-lui Iohannis şi fără discursul dânsului. Fără informaţiile oferite de un important partid şi fără ajutorul consilierilor. Eu, simplu cetăţean, pot să îl toc mărut pe Ponta, cu informaţii clare, dovedite, măcar două ore, fără să mă repet.
Fără insinuări, invenţii şi bănuieli. Doar informaţii evidente apărute deja în presă.

Ponta şi-a desfăcut singur cureaua şi aşteaptă cu pantalonii în vine. Iohannis, du-te şi înfige-i şpiţul!

Pentru că dacă nu te duci şi vei pierde alegerile, toţi votanţii tăi vor rămâne cu frustrarea că ai fi putut să faci mai mult. Dar ai fost prea fudul şi comod.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  • Mie mi-a placut. Dar sunt constient ca problema cea mai mare sunt asteptarile romanilor. Oamenii se asteapta sa vada un contra-candidat tare in clanta, iute la vorba si replica. Iohannis este altfel, el are alte calitati.
   Am mai ziso, dezbateri de genul acesta, nu-l avantajeaza pe Iohannis, pentru ca nu are exercitiul si nici papagalul lui Ponta.

   Daca ai lua oricare politician german, inclusiv pe Merkel si il pui langa un papagal de politician roman, cum ar fi Ponta, ar avea aceeasi prestatie ca Iohannis. Iohannis are formatul de politician orientat pe solutionarea problemelor importante si asta ar fi si schimbarea pentru Romania.
   Iohannis ne propune mai putin papagal, mai multa seriozitate, mai mult respect si mai mult profesionalism.

   Din pacate Iohannis nu are cum sa fie altfel. Eu in locul lui nu m-as mai duce inca o data la o alta emisiune TV. Poate doar maine la B1, daca e pregatita mai bine. Dar in niciun caz la A3.

Leave a Comment.