Ghid de supravieţuire în România

romaniaÎnainte de meciul România – Irlanda de Nord, Ambasada Marii Britanii de la Bucureşti a scris pe site-ul oficial următoarele sfaturi:

“Atenţie la hoţii de buzunare din Bucureşti şi alte oraşe din România, mai ales în preajma bancomatelor, în mijloacele de transport în comun şi cel mai des, în aeroport”

“Grupuri organizate, cel mai des formate din copii, va pot ataca. Cea mai cunoscută metodă este aceea a distragerii atenţiei, timp în care în general copiii vor încerca să vă fure ceasurile sau bijuteriile din buzunare, de la gît sau de la încheietură”

“Urinatul în public este sancţionat”

“Nu e recomandat să beţi apă de la robinet”

“Taxiurile galbene din Bucureşti trebuie să aibă lista tarifelor pe uşa maşinii, unde trebuie să fie scris şi numele companiei. Se întîmplă des ca vizitatorii străini să fie păcăliţi de taximetrişti”

Sincer, mă simt jignit. Da, sunt de acord că în Bucureşti turme indigene de copii simt instant mirosul de fraier şi te lasă în curu’ gol pe stradă.

Taximetriştii sunt, în bună parte, potenţiali infractori. Nu au mamă, tată, milă. Îţi triplează nota şi dacă simt un uşor accent de ardelean. Darămite atunci când te rupi în anglicisme. Aşteaptă-te ca drumul de la Aviatorilor la Piaţa Victoriei să fie mai scump decăt Belfast – Otopeni.

Acum, serios, cât de irlandez să fii ca să te uşurezi în public, lângă un poliţist?! Du-te nene după blocuri, după tufe, într-o scară, sub un pod, pe un afiş cu “Ponta preşedinte”. Uşurează-te cât ţi-o vrea prostata în public. Numai nu fi prost.

Iar sfatul despre apa de la robinet este calomnie. Pură răutate!
Eu am băut-o de când mă ştiu şi încă îmi simt extremităţile degetelor. Ok, nu e cea mai pură, cea mai inodoră, incoloră şi lipsită de bacterii. Uneori are şi rugină pentru cei cu deficienţă de fier.

Dar cu o cănuţă de pălincă la început, mijloc şi sfârşit de zi, omori orice bâzdâganie ţi-ar putea prinde viaţă prin intestine. Pălincă, da? Adică din aia la 56 de grade, cum se face pălinca. Nu uschiane şi alte poşirci de 40, cum se obişnuieşte la fătălăii irlandezi.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Baieti, care le are cu Photoshopul, repede, puneti un indicator in poza aia de mai sus pe marginea drumului pe care sa scrie “Romania”. Si apoi puneti-o aia, e pacat de poza asta atat de tare sa nu faci asa ceva.

    Reply

Leave a Comment.