Libertățile nemeritate se pierd

2020: Recep Erdogan ne dă lecții despre drepturile omului și se arată revoltat de expresia “ăla negru”

2020: Neymar, Mbappe și alte celebrități maro și negre îngenunchează, storc lacrimi înaintea evenimentelor sportive, profund afectate de discriminări rasiale.

Prin aceste gesturi, vedetele maro și negre iau în moștenire suferințele îndurate de strămoșii asupriți de albi. Unii mureau cu oasele zdrobite, legați de glie. Alții sunt plătiți cu sute de milioane ca să alerge după o minge.

În cazul lui Neymar și Mbappe, milioanele având sorginte quatariană; Qatar, statul plin de libertăți și drepturi, legiferat prin Sharia.
Că se mai întâmplă câte o biciuire în public, o decapitare, olecuță de sclavagism…nimeni nu-i perfect.
Important este să îngenunchem cu pumnul strâns, revoltați de “ăla negru”.

2020: Cristian Tudor Popescu este amendat (5 mii de lei) de CNCD pentru articolul „Satană în sutană

În aceeași perioadă și același spațiu public, Diana Șoșoacă zbiară pe toate canalele media că masca ne îmbolnăvește și testele Covid (RT-PCR) au eroare de 60%. Liberă, nesancționată. Uneori, nici măcar contrazisă. Nu contează imensitatea minciunii atât timp cât nu comentezi despre culori și religii.

2020: Conform legilor noastre, vei fi pedepsit de instanțele judecătorești, dacă îi demonstrezi public cuiva prostia sau minciuna. Pentru că i-ai adus mincinosului prejudicii de imagine.

Toate aceste particularități ale anului 2020 s-au construit în timp prin superficialitatea și indiferența societății moderne.
Nu a mai fost timp să deosebim nuanțe, să analizăm esențe – am standardizat gândirea și ne-am găsit confort într-o mare uniformă.

Uniformizarea și dreptul liberei gândiri și al liberei expresii nu pot funcționa împreună. Iar libertățile nemeritate se pierd. Când vom ajunge acolo, să ne gândim la anul 2020 și la confortul mării noastre fără valuri.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.