Habemus Hustiția et Haterinca!

WEST-OF-MEMPHISVă spun sincer că am așteptat ziua asta de câteva săptămâni. De când citeam articole despre Borcea cel agitat, care scoate scântei ca un titirez metalic în sala de judecată; Despre Copos cel cuviincios și econom, care vine la tribunal cu pachețelul de mâncare făcut de soție acasă; Despre Tata Jean, care moare de foame, la propriu, nu mai are bani de medicamente și supraviețuiește din mila prietenilor ce îi dau mâncare de pomană.

Și despre frații Becali cei pocăiți, care de câțiva ani au renunțat la prestigioasa carieră de mafioți, nu au mai înjurat și nu au mai scuipat la televizor. S-au măcinat așa de tare sufletește că au renunțat până și la ruletă și păcănele.

Da, astăzi, justiția din România trebuia să dea decizia FINALĂ în dosarul transferurilor și toți cei de mai sus să își afle soarta. Surpriză: onorata justiție mai are nevoie de timp. Cum??

Hai, prieteni, se judecă transferurile astea de când colecționam buline la grădiniță. Voi chiar nu aveți pic de rușine? La modul cel mai serios, de vreo 8 ani (sau să fie 10) cele mai luminate minți judecătorești deliberează în jurul unui rahat. Cât de incapabili să fiți, bă? Cât de nesimțiți?

Verdictul a fost amânat pentru data de 4 martie. Adică exact cu o zi înainte de alegerile pentru șefia FRF, alegeri la care principalul favorit, Gheorghe Popescu, este și cercetat în dosarul transferurilor. Toată combinația asta, toată sceneta în care joacă pseudo-justiția din România pute. Pute de la distanță a hoit, a vedetuță porcotoasă de telenovelă, intrată în descompunere.

Dar stați liniștiți, justiția e pe “drumul cel bun”. Au băgat doi-trei mascaragii la închisoare, zăngănind de fiecare dată cătușele la televizor. Nu contează dacă au avut sau nu probe, contează DOAR opinia publică și setea de sânge a prostimii.

Ce alte specimene mai cunoscute în societate – și în același timp lipsite de putere reală – în afară de Gigi Becali și Năstase? Și cum altfel să transmitem mai bine mesajul direct și simplu: “Noi suntem Justiția. Tăiem și spânzurăm. Cu noi nu se joacă nimeni”? Încălcând drepturile omului și refuzându-i lui Becali dreptul uman de a se opera de hernie cervicală. Nu contează că toți medicii au confirmat afecțiunea și obligativitatea operației. Contează opinia generală a prostimii. Aceea că Becali se preface pentru a scăpa de pușcărie.

Felicitări! Mulțimea vă aplaudă din rândurile arenei. Privesc spectacolul, adoră drama, gustă sângele gladiatorilor sfârtecați.
Habemus Hustiția! Habemus Haterinca!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Recunosc ca si eu am asteptat verdictul de astazi. Spre deosebire de tine insa banuiam ca va fi din nou amanat.
  Dar te pot linisti: verdictul va veni in 04.03.2014 si va fi devastator pentru inculpati. Termenul e pus strategic cu o zi inainte de alegerile FRF, pentru ca va arunca in aer tot fotbalul romanesc. Nu scapa nimeni.

  Reply
  • Asta nu imi place mie. “Strategia” justitiei de a face show. De ce sa dai verdictul cu o zi inainte de alegerile FRF? Nu le-au ajuns 10 ani de judecata, mai au nevoie de 2 saptamani. Niste circari..

  • Dani,
   este vorba despre imagine, branding. Si Justitia are nevoie de asa ceva.
   Dreptate sa fie, dar daca se poate si putin de show, ce are? :)))

Leave a Comment.