Justiţie frumoasă, elegantă, cât de cât

De astăzi, 4 iulie 2015, Vasluiul nu va mai străluci la fel. Vedeta locală, psihopatul criminal Luţă, a fost condamnată definitiv la 10 ani de închisoare.

Fapta este din septembrie 2013. Acum suntem în iulie 2015. Timp de 2 ani, Luţă a fost judecat în stare de libertate! Da, un judecător s-a uitat la respectivul şi a considerat că e în regulă; mai excentric băiatul, dar în niciun caz pericol public. Doar un suflet de artist ce trebuie înţeles: Frumos, elegant, cât de cât.

Tot în Vaslui (surpriză), şapte tineri artişti au răpit o fată în vârstă de 18 ani şi au violat-o pe un câmp. Până când a leşinat. Au aşteptat să îşi revină, după care şi-au reluat activitatea artistică. A durat câteva ore. Răpirea şi violul în grup au avut loc anul trecut, în luna noiembrie. Cei 7 acuzaţi sunt cercetaţi în stare de libertate şi împart în continuare acelaşi mizerabil sat vasluian cu victima şi familia ei. (Sursa)

La audieri, unul dintre cei 7 şi-a recunoscut fapta şi a zis că nu îi pare rău de ce a făcut, ba chiar este mândru. Pericol public? Neooo, lăsaţi, maică, copiii în pace! Liberi!

Recunosc, există şi posibilitatea, destul de mare, ca judecătorii din Vaslui să fie cretini. Poate săracii procurori au cerut arest preventiv, dar, în cretinismul lor acut, judecătorii vasluieni au refuzat.

Sau în Vaslui se judecă deja la alt nivel. O înjunghiere fără deces, un viol în grupuri de maximum 7, o tentativă de omor, treacă meargă. Astea sunt mizilicuri pentru faima locului. Dacă nu treci prin furcă şi topor măcar un sfert de sat, e în regulă. Care pericol public, bre?

Trebuie să recunoaştem totuşi că justiţia din România are un pacheţel de problemuţe. De coerenţă, de credibilitate, chiar de integritate. În condiţiile în care violatorii şi criminalii nu sunt arestaţi preventiv, ce justiţia lu’ peşte prăjit aţi făcut cu politicienii jilavi alde Udrea?

Este mai mic pericolul ca un violator sau un criminal să recidiveze, decât pericolul ca un corupt să iscălească o factură fictivă? Ce logică de piciorul broaştei e asta, bre, justiţiarilor?
Păi nu e nici o logică. Ba din contră; este foarte multă prostie. Incompetenţă, nesimţire, abuz.

De ce abuz? Legenda pentru minţile puerile spune cum justiţia trebuie să se aplice în mod egal. Timp de 23 de ani, voi aţi dat liber corupţiei la nivel înalt. Alde Udrea au fost intangibili. Iar acum îi plimbaţi cu cătuşe la audieri şi la şobolanii din arest preventiv. Pentru că se uită lumea la tv şi vreţi să daţi bine, să faceţi show.

Vreţi să spălaţi imaginea indolenţei din trecut prin cea a hiperactivităţii de acum? Sunteţi nişte mici curve care cerşesc atenţie? Între timp, criminalii, psihopaţii, violatorii pot sta liniştiţi acasă, declarându-se “mândri”.
Păi nu prea merge aşa. Dacă în trecut aţi fost execrabil de îngăduitori cu politicienii corupţi, iar acum sunteţi execrabil de agresivi, nu se face o medie. Hai, poate să se anuleze îngăduinţa cu agresivitatea, dar execrabilul rămâne.

PS: Când spun “execrabil de agresivi” mă refer strict la arestul preventiv. Care se aplică diferit, în funcţie de cum bate reflectorul presei. Ilogic, imoral, ilegal.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Justitia romana este in acest moment curva de lux a democratiei occidentale. Doamna Justitie doreste sa-si spele imaginea de tirista ieftina, razbunandu-se pe clasa politica pentru violurile suferite din ultimii 70 de ani.

    Pana sa devina o doamna respectabila, independenta si emancipata, mai dureaza ceva timp. Mai are o misiune de indeplinit si o imagine de cladit.
    Sa o sprijim, zic… 🙂

    Reply

Leave a Comment.