Oracolul, condamnații și Vanuatu

MiticaCod roșu pe piața blogosferei românești; un nou jucător greu s-a apucat de treabă. De câteva zile, Dumitru Dragomir, fost Mitică de la Ligă, s-a apucat de blogging. Îl găsiți pe proaspătul alister wannabe la oracoluldelabalcesti.ro. Așa, ca o mică observație: nea Mitică, e prost numele, domne! Nu suna mai bine “oracoluldinbalcesti”? Mai puține cuvinte de legătură, altă muzicalitate, altă armonie. Dar în fine, poate de la o vârstă cuvintele se aud altfel.

Cea mai importantă previziune a oracolului este legată de verdictul care se va da astăzi, peste câteva ore. Dragomir este convins că frații Becali și Borcea vor primi cu executare, iar restul cu suspendare. Cred că fostul Mitică de la Ligă are o plăcere aparte să comenteze subiectul respectiv. Este în pielea bivolului cocoțat în vârful copacului, care urmărește relaxat cursa dintre lei și turma de antilope.

Eu cred că singurii care vor scăpa cu suspendare sunt muribundul Pădureanu și internaționalul Popescu. Nu pentru că ar fi neapărat mai puțin vinovați, dar comitetul artistic al justiției române n-ar vrea să pedepsească sever un diabetic cardiac și un fost jucător al Barcelonei.

În rest, nimeni nu scapă. S-a construit prea minuțios telenovela transferurilor în ultimii ani și ar fi păcat să ni se refuze un final încărcat de dramatism. Un film bun are nevoie de un final epatant, dar totuși pe gustul publicului. Și, slavă Domnului, de producție se ocupă cei mai buni regizori.

Dacă facem o intersecție de mulțimi între condamnații propuși de cei doi oracoli vâlceni (Bălcești și Rm. Vâlcea), ajungem la concluzia că frații Becali își vor reîntâlni vărul în curând.

Întrebarea cât se poate de firească și umană este: Ăștia doi, Victor și Ioan, încă se mai află în țară? Și dacă da, de ce? Ce anume te determină pe tine, milionar în euro, să stai ca mielul la tăiere, când poți trăi nederanjat până la sfârșitul vieții în orice colț de paradis?

De exemplu, cum sună Malakula ca destinație finală de vacanță prelungită? Nu foarte cunoscut, dar parcă mai bine decât Jilava. La banii lor, frații Becali pot cumpăra oricând micuța insulă din Vanuatu cu tot cu cei 25 de mii de băștinași care o populează.

Cele două localități mai mari de pe malul estic al insulei au chiar și curent electric. În rest, paradis și fericire în formă pură, alături de cele două triburi: Nambas Mari și Nambas Mici. Denumirile au fost date în funcție de mărimea penisului…
Acum serios, nea Giovani, știu că mata ești mafiot, dar nu mai bine Small Nambas decât Big Ass hole?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  • Pana la urma nu i-au iertat nici pe Padureanu si Popescu. Dar, in afara de cei doi, am avut dreptate. Am fost mult mai aproape de rezutatul corect decat Oracolul din Balcesti 🙂
   Dupa cum s-a construit tot scenariul era evident ca vor sa ii arda grav..

   Cea mai spectaculoasa mi se pare condamnarea lui Mihai Stoica. A fost condamnat, desi procurorul nu a mai cerut continuarea procesului pe motiv ca fapta s-a prescris.

   In fine, imi pastrez nedumerirea din finalul articolului. Cum sa alegi 6 ani la Jilava in loc de Malakula? Cum?!

Leave a Comment.