Cum #rezist caniculei

Soluţia “de cârpeală” ar fi baia cu flori îngheţate. Tratamentul respectiv are mai mult aplicaţii energetice decât termo-reglatoare. Am explicat tehnica folosită în articolul “Cum faci catharsis în duş” (cum înţelegem Chakra Sacrala şi Fluxul Kundalini).

Există şi variante mult mai puternice, soluţia provizorie a florilor îngheţate vizând ageamiii şi indolenţii. Un redutabil rezistent canicular va ataca ferm, decisiv. Va rezolva cauza, nu se va feri de efecte.
Când Bucureştiul coace la 40 de grade, rezistentul redutabil atacă şi pleacă în vacanţă!

Unde să mergem vara asta? Mamaia e prea scumpă şi kitschoasă, în Costineşti te muşcă şobolanii de cur. În Vamă, hipsterii. La bulgari nu mai ai loc de basarabeni şi pe greci i-au invadat românii migratori.
Iar mergem să facem plajă la ţărănoaia? Iar mulgem vacile vecinior pe ascuns, să strângem bani de piscină gonflabilă?

Nu vă mai îmbulziţi cu plebea şi sfatu-mi ascultaţi! Vacanţa perfectă, vacanţa cu ăl mai spectaculos raport calitate/preţ: Vacanţa în Imaginaţie

Trailer:

***

Încă ningea în viscoliri furibunde, atunci când mi-am luat inima-n dinţi şi am sărit din vagon. M-am cufundat până la subţioară în ciorofleașca dreasă cu păcură şi huilă pisată. Din buza gării, se ridica un maidan de zăpadă, înalt cât un bloc cu patru etaje şi lat cât puteau ochii să cuprindă în crepusculul zorilor.

„Haraaai-Hooop!” răcneau şapte felinare portocalii, lunecând pe coama maidanului. Alte două felinare luminau intrarea unei galerii scobite în temelia zăpezii, acolo unde ciorofleaşca slinoasă se transforma într-un zid pufos, imaculat. Galeria asta, cam de trei ori mai largă decât vizuina unei vulpi grase, trebuie să fie opera celor şapte lopătari neobosiţi. Doar ei sunt într-atât de scunzi cât să încapă fără artificii de contorsionist.

Mi-am scuturat şiroaiele din haine şi barba albă desenată de viscol pe scurtul drum de la vagon. Am împins umerii prin gura vizuinii, m-am cocârjat în patru labe şi am luat-o la un trap zglobiu spre satul îngropat sub ninsoare.

***

Scapă acum de caniculă! Vara asta petrecem în Imaginaţie.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  1. Ce dracu ma, tu esti un fraier, pai io am facut parnaie, am intalnit am stat cu o gramada de smecheri din berceni, din clanu sportivilor din Berceni. Tu de ce nu esti in clanu sportivilor? :)))) Tu esti clanu bulangiilor :))))))))))))) Am tovarasi in Berceni cu care am fost la greu. I-am cunoscut la parnaie pe toti, Pe Roșca, pe Mircea Nebunu, pe Adrian Cereale, pe Gigi Beliu, pe Sfoară, pe Moș Ene. Ce dracu mă, tu stai in Berceni si esti varză :))))))))))))))))))

    Reply

Leave a Comment.