Rugamintea mea pentru hipermarketuri

lazy-santaBeam o ceasca de vin fiert si numaram picurii scursi de pe streasina, cand a inceput sa ma apese un gand. Un gand greu, molipsitor: Noi, romanii, muncim prea mult. Asa nemultumiti sunt peste tot, dar spre deosebire de majoritatea gurilor rele, eu chiar gasesc solutii.

Am copt ideea, am gasit solutia, mai am nevoie doar de ajutorul hipermarketurilor din Romania. Daca tot ati furat startul Black Friday cu o saptamana, hai sa facem la fel si cu Mos Craciun! Fara nici o ironie. Hai sa mutam Craciunul pe 18 decembrie.

In primul rand, ar fi avantajos pentru voi. In programul actual, Craciunul este foarte apropiat de revelion, se contopesc cumparaturile. Nu e bine. Trebuie un ragaz intre cele doua evenimente, o perioada de respiro pentru consumatori. Vreti sa cumpere lumea un singur cadou pentru doua sarbatori?! Daca sunt apropiate, asa se intampla. Fiti profesionisti si ascultati la mine! Va invat macroeconomie.

In al doilea rand, ar fi mana cereasca pentru noi, muncitorii. De la Mos Nicolae pana la Mos Craciun sunt aproape 3 saptamani. Exagerat de mult. Perioada respectiva s-ar reduce simtitor in varianta propusa de mine. Craciunul pe 18, inseamna vacanta macar cu trei zile inainte, adica pe 15. Rezulta o singura saptamana de munca intre Mos Nicolae si vacanta!

Si avem asa: 15 decembrie, incepe concediul legal pentru toti lucratorii romani. (mai putin aia din hipermarketuri) 18 decembrie Craciunul, pana pe 22. De pe 23 ne pregatim pentru sarbatorirea Craciunului in stil vechi (ala de pe 25, cum se facea odata). 25-28 Craciunul in stil vechi. 29-30 pregatiri pentru revelion. 31 dec-3 ian revelionul. Si 3 pica vineri, deci o putem lungi pana luni, adica pe 6. Dar luni si marti pica Boboteaza si Sf Ion. Sunt prea multi Ioni in Romania, nu ii putem ignora, liber pana miercuri! Si cum nu se face sa incepi munca la mijlocul saptamanii, o lasam pe luni, 13 ianuarie. Multi ar zice ca sunt un tiran; nu poti incepe munca pe 13, ca e zi cu ghinion. Dar asta este, tai in carne vie! Suntem popor de muncitori, nu de superstitiosi.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

    • Normal că am citit fără sărit pagini :). Aștept cu mare interes să citesc și celelalte scrieri din carte. O să revin cu păreri după ce o s-o termin :D.

      P.S: Hary nu mi-a răspuns până acum, când e gata sistemul de diasporă, să îmi luați banii :)) ?

Leave a Comment.