Cum arată un ziar din 2049

marty_and_docMă plimbam prin penthouseul meu de 400 mp când am găsit asta sub piciorul pianului. Un ziar vechi, din anul 2049. Am selectat câteva ştiri. Aşa, să ne amintim cum trăiau oamenii odată…

Politică şi societate

-Ministrul Culturii, Fane Richard Cocean, a organizat festivalul Arthur Schopenhauer în localitatea Coţofenii din Dos (Jud. Dolj). Invitaţii au studiat influenţa budistă din operele lui Schopenhauer, filozofând pe budele ecologice special amenajate. A urmat tradiţionala chermeză cu sărmăluţe, mămăligă, ţuică fiartă şi muzicieni băştinaşi. Seara s-a terminat printr-un mozaic cultural, concursurile olteneşti de spart pepeni cu noada alternând cu melodii tradiţionale antisemite ardeleneşti şi celebrele bătăi cu furca, a la Ştefan cel Mare. Invitat special în Coţofenii din Dos a fost Trăienică Udrea Băsescu, tânărul Ministru al Justiţiei.

-Opoziţia condusă de Ion Iliescu nu susţine proiectul de începere a lucrărilor pentru Autostrada Bucureşti-Alexandria: “Cioran a fost un tip de reflecţie, pe când eu sunt un tip de acţiune. Încă din tinereţe m-am dedicat total activităţilor sociale, politicii de stânga. Nu voi susţine proiectul Ministerului Transporturilor, întrucât este o evidentă acţiune populistă, fără acoperire în realitate. Voi fi o veritabilă sulă în coastele puterii ce şi-a făcut o pasiune bolnăvicioasă din tărăgănarea reformelor reale.” (Ion Iliescu)

Ştiri externe

-Campionatul European de Bancuri Proaste a fost câştigat pentru a noua oară consecutiv de Germania. Este de asemenea a noua finală consecutivă pierdută de Anglia în faţa nemţilor. Premierul Angliei, Tony Zvârlesticlă, pune această nouă înfrângere pe seama imixtiunilor genetice suferite de populaţia britanică în urma invaziei barbare din 2014. (Termenul “imixtiune” a fost tradus de Mediafax din englezescul “mixture”. Noi doar am dat copy-paste la ştire.)

-Au apărut noi informaţii despre tragedia navetei israeliene Jerry Juda, navetă ce avea ca obiectiv explorarea terenului locuibil de pe faţa nevăzută a Lunii. Se pare că principala cauză o reprezintă piesele chinezeşti contrafăcute. Mai exact, izolaţia externă a fost realizată din gumă de mestecat, un material elastic, dar foarte sensibil la temperaturi ridicate. Israelul se pregăteşte de lansarea navetei Jerry Juda II. Misiunea noului echipaj trimis în cosmos este recuperarea rămăşiţelor de Hubba Bubba Ti-Fuk. Pe principiul “Nimic nu se pierde, totul se valorifică”

Sport

Naţionala de fotbal a României a fost exclusă din toate competiţiile internaţionale pe o perioadă nelimitată. Măsura drastică vine la trei zile după celebrul România-Noua Caledonie, meci în care jucătorii tricolori au tras de timp de la începutul partidei şi până la un sfert de oră după fluierul final. Aflat la al douăzeci şi şaptelea mandat pe banca echipei naţionale, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat: “Deci este un act de rea bunăvoinţă din partea FIFA, nu? Eu zic că nu meritam, nu? Noi ne-am făcut jocul, adversarii caledoneji erau unii foarte valoroşi, nu? Trebuia să jucăm prudent… Echipa naţională are nevoie de 21-22 de jucători noi, de mare valoare…nu? Atunci vom putea să jucăm avântat, să înaintăm în faţă spre careul advers.”

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.