Anomaliile 2021

– Americanii au ales președinte un decrepit, potrivit în administrația din urmă cu 11 ani, vârful maturității sale politice. Dar acum, în 2021, își confundă nepoatele și amintirile; uneori are impresia că Beau Biden, fiul său, trăiește (n.r. – a decedat în 2015). Aș încerca glume atomice cu butonul roșu, dar prea facil înseamnă vulgar. Joe Biden a obținut cele mai multe voturi din istoria SUA.

– SUA sunt, în continuare, considerate miezul planetei (economic, social, cultural). De ce Biden? Pentru că Trump. Cine este Trump? Cel mai reușit personaj kafkaian de la 1883 încoace.

– Doar 8% din banii puși în circulație există fizic (bancnote și monede). Nu vă mai smulgeți șuvițele când auziți de bitcoini și alte virilități virtuale! Monede oficiale, de la establishment, avem doar 8% fizic. Nu zic că-i rău, doar mai salvăm nișca pepite si copaci. Dar să știm cu toții că banii noștri sunt bătuți din taste, sunt impulsuri pe siliciu și atât. Și să nu mai combatem criptomonedele pe principiul “ban în mână nu-i minciună”.

– Planeta încă plătește cu milioane de euro anual niște analfabeți împiedicați, ca să stea pe bancă (adică degeaba). Vorbim despre Premier League, Championship, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 etc. Nu va mai exista în 2022, dar este momentan o sfidare a bunului simț.

– Diana Sosoacă vorbește cel mai mult în prime-time, la toate televiziunile de știri din România, pentru că face cea mai mare audiență. Indiferent de gravitatea subiectului, bizareria devansează logica.

– Ion Iliescu este liber.

– Ne deflorăm orgasmic de ziua lui Eminescu, dar nimeni nu dă doi lei găuriți pe limba română modernă, iubită și promovată de sărbătorit.

– În mentalul colectiv UE-US (din care și noi facem parte), copiii asiatici și africani morți contează mai puțin decât herpesul de pe puța veveriței de Alsacia.

– Este legal și sanitar să ne îmbulzim cu sutele în vagoane de tren și metrou, dar în nicun caz să vedem 7-8 meseni într-o încăpere mai spațioasă decât vagonul.

– Lars von Trier este încă liber, apreciat și premiat.

– În România, sistemul informatic doar încurcă și face mai anevoios sistemul dosarului cu șină. Am interacționat deseori cu instituțiile statului: cel mai rapid am rezolvat acolo unde pașoptistele scuipau în dește și frunzăreau hârtii. Doamne apără și ferește dacă le pui la taste! Nu vrem și nu trebuie să pogorâm apocalipsa.

– În România, salariul mediu în mediul public (bugetari) este mai mare decât în mediul privat. Cumva anormal în paradigma UE-US, pentru că bugetarii sunt susținuți de privați. Ok, o accept ca anomalie doar în paradigma UE-US. Nu o conisder etalon, pentru că există state în Africa Neagră care aplică, la fel ca noi, cu mare succes, raportul subunitar privat/bugetar.

– Organizațiile ecologice fac demersuri excepționale pentru salvarea animalelor simpatice și pufoase. Nu s-a facut și nu se va face o diferențiere științifico-etică între salvarea unei gâze scărboase și a unei pufoșenii născătoare de pui și mai pufoși.

Pentru că nu se poate motiva nici științific, nici etic. Deciziile noastre “ecologice” nu sunt menite să salveze “Planeta”. Doar niște egocentriști ingenui ar crede așa grozăvie.
Noi alegem discreționar pentru că suntem treapta supremă a evoluției terestre.

Da, stăpânim planeta și alegem după bunul plac cine trăiește: Să ne asumăm atrocitatea puterii și să nu ne mai ascundem după prosteli eco.

– Încălzirea globală cauzată de om este o evidență demonstrată științific. Beneficiile vaccinurilor, antibioticelor și ale altor compusi de laborator sunt, de asemenea, unanim acceptate de mediul științific. De pe toată planeta! Și totușî, conform normelor UE-US, orice contestatar al acestor leme pornește de pe picior de egalitate cu savanții în dezbateri publice.

Iar plebea, într-un proces al demosului bagatelizat, alege pedantul mai tare-n cioc: șoșoacele. Sau Trumpul.

– Justiția US este un reper mondial, deși înfăptuirea actului de justiție pică în mintea unei gloate alese aleatoriu de pe caldarâmul patriei: sfatul trumpiștilor și al mecdonaldiștilor.

– Băncile nu mai vor banii tăi cash, dintr-o bucată: Principalele bănci din România te descurajează atunci când vrei să depozitezi bani, indiferent de valută. “Nu mai bine investim la bursă prin intermediul nostru? Nu mai bine facem un credit?”

Băncile vor să te ardă rapid și direct, fără să își asume vreun risc. Dacă au ajuns la nivelul la care nu mai au nevoie să investească banii tăi într-o acțiune cu risc împărțit, înseamnă că te-au încălecat strașnic. Fugi de sub țap cât mai poți.

– Indiferent de primarul Bucureștiului, bucureștenii rămân aceiași.

+++

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Referitor la “Încălzirea globală cauzată de om este o evidență demonstrată științific”, urmariti seria articolelor prof. Constantin Crânganu de pe contributors.ro.

    Reply

Leave a Comment.