Prostia lovește mai tare ca pesta

Din ce spun specialiștii veterinari, există șanse ca până la primăvară, în România, să nu mai existe copită de porc.

Pesta porcină, deși africană, s-a răspândit în Europa și Asia. S-a știut de cinci ani, s-au recomandat măsuri de prevenire, ne-au rugat cu toții să depășim momentele distructive de ignoranță și indolență.

Reacția noastră apare acum, la îngropăciune. Cele două tabere politico-propagandiste își aruncă purcelul mort dintr-o curte în alta: “Ne-au avertizat în timpul guvernăii Cioloș, doar atunci, ardeți-l pe Cioloș!”, “Ba ne-au avertizat în februarie 2017, iar Cioloș a stat numai până în ianuarie…”

În continuare, NIMENI nu este interesat de măsuri tehnice, de managementul dezastrului. Responsabilii sunt ocupați să-și paseze responsabilitatea îngropăciunii, iar aparatele de propagandă să rătăcească poporul în baliverne.
Dacă aruncați un ochi în agora noastră virtuală, recte facebook, vezi descoperi toată mâzga minții, îndesată între cei doi poli:

– Acțiune coordonată de Dragnea! El a adus pesta, ca să elimine concurența și să vândă fii-su porcii mai scump.

– Pesta nu există, este o invenție! Ordin de la UE: vor să ne saboteze economic, să ne mai dea o zmetie peste exportul înfloritor.

Nu vă amăgiți că majoritatea românilor au internet și îl folosesc pentru informare! Nu sunt ca voi, nu citesc presa din afară, nu au habar de evoluția bolii și de restul statelor afectate. Folosesc internetul pentru divertisment de proastă calitate, pornografie și facebook (locul unde își mestecă între ei plăsmuirile).
Așa ne explicăm și de ce și-au ascuns porcii de veterinari, iar după câteva zile au umplut râurile și maidanele cu hoiturile infestate.

Al meu n-are nimic, maică! Mănâncă, e sănătos.
A, a murit? La gârlă! Ne-a bătut Dumnizău și pe anul ăsta.

Ce-i drept, tratament ori vaccin pentru pesta porcină nu avem. Poate fi privită ca o bătaie divină, cât timp nu există mijloace de tratare, ci doar de prevenire, de limitare a zonelor afectate. Injust mi se pare că boala nu își alege porcul după deșteptăciunea stăpânului. Poți să fii ăl mai informat și disciplinat în respectarea regulilor, dacă te afli în zona ghinionistă, adio porc! Divină injustețe, într-adevăr.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. Intrebare de om neinformat, care nu a urmarit subiectul: cu ce-l afecteaza pe om pesta porcina, ma refer strict dpdv al sanatatii, daca din prostie/nestiinta ajunge sa manance carne infestata?

    Reply
    • Medicii spun că sănătatea omului nu este în pericol. Nici nu au existat oameni îmbolnăviți din cauza consumului de carne infestată.
      Problema este exclusiv la porci. Odată infestați, mai au de trăit câteva zile, nu există supraviețuitori.

    • Asta e un lucru bun. Poate scapam de bolile cardiovasculare si metabolice si ne orientam pe legume si carne de pasare. 🙂

Leave a Comment.